Program


Oltai Kata bemutatja: Black Mambas

Oltai Kata bemutatja: Black Mambas

Oltai Kata bemutatja: Black Mambas (2022) – angol nyelven angol felirattal/in English
A Harmadik szem dokumentumfilmklub programja

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 7. kedd, 19:00

2024. május 7., kedd 19.00

A Black Mambas egy kizárólag nőkből álló dél-afrikai félkatonai egység, amely az orvvadászat ellen küzd. Három fiatal, fekete nő hozta létre, ezzel egy kis zavart okozva a hagyományos társadalmi szerepekben. A csapat a Kruger Nemzeti Parkban szeretné felszámolni az illegális vadászatot, amely a férfiak által uralt terület és igen összetett, erős verseny. A dél-afrikai társadalomban ráadásul igen elterjedt és gyakori a nők elleni erőszak minden fajtája. A férfiak és a nők szembenállása tehát nagyon szimbolikus ebben az esetben. Nkateko (28), Qolile (27) és Naledi (19) a Black Mambas három tagja igen különböző személyiségek, azonban együtt kell harcolniuk egy olyan ügyért, amely túlmutat kezdeti motivációikon. Különleges és nem veszélytelen a missziójuk.

A film előtti bevezető ezúttal speciális lesz, mert felkészít arra is, hogy nem magyar nyelven nézzük Lena Karbe majd’ másfél órás filmjét.

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Ajánló


Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az…

Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán – zenés játék –

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!