Program


Ólafur Arnalds

Ólafur Arnalds

A klasszikus, minimalista alapokon nyugvó elektroakusztikus zene több műfajjal kísérletező izlandi sztárja, Ólafur Arnalds másodszor tér vissza a Müpába, korábban 2018-ban hallhattuk őt világszerte nagy sikert aratott előző turnéjának magyarországi állomásán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 26. vasárnap, 20:00

Ólafur Arnalds

A 2020-ban megjelent some kind of peace című legutóbbi albumát 2022 májusától mutatja be élőben, először Észak-Amerikában, majd az öreg kontinensen is: a június végétől induló európai koncertsorozat első helyszíne a Müpa lesz. A személyes lemezanyag élőben is őszinte, jelentőségteljes koncertet ígér.

Ólafur Arnalds a kétezres évek végén robbant be a kortárs klasszikus popzenei színtérre. Alkotásaiban az elektronikus zenének is teret biztosító zeneszerző-producer korai lemezeivel (Eulogy For Evolution - 2007, …And They Have Escaped the Weight of Darkness - 2010) nagy elismertséget vívott ki magának, filmzeneszerzőként is keresett lett, a Broadchurch című nagysikerű tévésorozat zenéjével pedig a szélesebb közönség is megismerte. De dolgozott Nils Frahmmal, a Kiasmos tagjaként microhouse-t játszik, legutóbbi albumain pedig némileg hangsúlyosabb az ambientes elektronika. A 2020-ban megjelent some kind of peace című kiadványát az ismert okok miatt egy darabig nem tudta élőben bemutatni, de a 2022 májusától induló turné annál nagyobb érzelmi intenzitást válthat ki előadóban, közönségben egyaránt. Már csak azért is, mert a lemezanyaggal párban a koncertélmény is a szerző eddigi legszemélyesebb, legkitárulkozóbb, ugyanakkor legnyersebb előadásait ígéri. A legfrissebb album szerzeményei mellett régebbi darabok is új életre kelnek, a saját készítésű, önjátszó Stratus gépzongora pedig ezúttal váratlan harmóniákat és meglepő dallamokat hoz létre, ezáltal minden koncert teljesen egyedi élményt kínál.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!