Program


NT Live Alan Bennett: The Madness of George III

NT Live Alan Bennett: The Madness of George III

NT Live - György király
NT Live - The Madness of George III
A londoni Nottingham Playhouse előadása felvételről, 145 perc, 2018
angol nyelven, angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 4. kedd, 19:00

Rendező: Adam Penford

szereplők: Mark Gatiss, Adrian Scarborough, Debra Gillett

Alan Bennett 1991-es drámája többszörös díjnyertes alkotás, Oscar-díjjal jutalmazott mozifilm is készült belőle. 1786-ban járunk, III. György angol király a legnagyobb hatalmú ember a világon. Még úgy is, hogy tíz évvel korábban le kellett mondania a királyság amerikai gyarmatairól. Viselkedése azonban egyre bizonytalanabb. Elméje drámai ütemben megbomlik. Ezt látva ambiciózus politikusok és legidősebb fia, a walesi herceg, a későbbi IV. György igyekeznek kihasználni a helyzetet. A herceg abban reménykedik, hogy apja őrültté nyilvánításával elnyerhetné a régensi címet, így nagyobb szabadsággal rendelkezne, s elfogadtathatná királynőként katolikus szeretőjét. A régensség ügyében a Charles Fox vezette ellenzék is támogatja, remélve, hogy így keresztülvihetnék reformterveiket, például a rabszolgakereskedelem megszüntetését, vagy a jobb kapcsolatokra való törekvést Amerikával. A király fiatal miniszterelnöke, az egyre népszerűtlenebb, de rendkívül tehetséges ifjabb William Pitt döntő küzdelemre készül a parlamentben a régens-vitában. Mindeközben a királyt a kor primitív orvosi módszereivel, egyebek mellett purgálással és lekötözéssel próbálják gyógyítani, és el is érnek pillanatnyi sikereket, miáltal a király képes lesz megjelenni a döntő pillanatban a parlamentben.

A III. György király izgalmas történet a hatalomról és az identitásról, amely a király és a magánember közötti finom vonalon egyensúlyoz. A főszerepet Mark Gatiss alakítja, aki egyebek mellett a 2010 óta futó Sherlock-szériából ismert Magyarországon, a Benedict Cumberbatch által megformált főszereplő bátyját, Mycroft Holmest játssza.

Az előadást angol nyelven, angol felirattal vetítjük!

Az előadást, az NT Live sorozatban először a 70 éves jubileumát ünneplő Nottingham Playhouse-ból közvetítjük.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!