Program


Nők az idegösszeomlás szélén

Nők az idegösszeomlás szélén

Temperamentumos, latinos zene és igazi mediterrán életérzés a színpadon. A női lelket félelmetesen ismerő szerzők műve a világ egyik legszebb – és legváltozatosabb – alkotóeleméről: a NŐről.

NŐK AZ IDEGÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN

musical

 

Pedro Almodóvar filmje alapján 

Szövegkönyv: Jeffrey Lane

Zene és dalszövegek: David Yazbek

Fordította: Varró Dániel

 

Pedro Almodóvar a film világába a musicalnek alapjául szolgáló filmmel robbant be 1988-ban, és rögvest 25 különböző díjat be is zsebelt. A sajátosan, ugyanakkor végtelen kedvességgel hangolt fordulatos történet lányokról, asszonyokról, elhagyott és elhagyás előtt álló nőkről. Mindnek legalább két ellensége van: a férfi, valamint (minimum) egy másik nő. A musicalben jóakarók, ellenségek és nők minden mennyiségben, hol gyalog, hol taxival kergetik érzelmeiket, háttérben a reklámfilm-forgatások kaotikus világa, rögzítőkön hagyott telefonüzenetek sora, na meg nyugtatók a turmixgépben. Temperamentumos, latinos zene és igazi mediterrán életérzés a színpadon. A női lelket félelmetesen ismerő szerzők műve a világ egyik legszebb – és legváltozatosabb – alkotóeleméről: a NŐről.

 

Szereplők: 

Pepa - Sári Évi / Nádasi Veronika

Ivan - Buch Tibor

Lucia Fésűs Nelly / Janza Kata

Carlos - Dósa Mátyás / Krajnik-Balogh Gábor

Candela Molnár Gyöngyi

Paulina - Kovács Lotti

Marisa Csáki Edina

Taxisofőr - Nagy Balázs / Pesák Ádám

Orvos / Főfelügyelő / Bíró - Pál Tamás

Házfelügyelőnő 1 / Házfelügyelőnő 2 / Christina - Zorgel Enikő

Nyomozó / Rendező - Monori Dominik

 

LátványtervezőZöldi Z. Gergely

Zenei vezetőNyitrai László

KoreográfusBakó Gábor 

Rendező: Tasnádi Csaba 

A színdarab bemutatását Magyarországon a Music Theatre International (Europe) (www.mtishows.co.uk) és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) között létrejött megállapodás tette lehetővé.

Ajánló


Vajon hány ember életében okoztunk eddig maradandó károsodást? Hiszen öntudatlanul is hatással vagyunk egymásra. Képesek vagyunk mások által változni és…

Adott egy kor, adott egy mindenki által szeretett nőideál, Sisi, aki maga volt a megtestesült nagybetűs élet, és adott egy…