Program


NOEMI & NOMIQUE
3

NOEMI & NOMIQUE

Az egyórás előadáson a művészek bepillantást engednek a közös kísérletezés munkafolyamatába és rámutatnak arra, mennyiben más egy többszáz éves zenei anyag és egy nemrég íródott mű továbbgondolása a 21. századi elektronika által kibővített zenei térben. 0-99 korig ajánlott!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 11. kedd, 20:00

NOEMI & NOMIQUE

Győri Noémi és Bubnó Lőrinc ‘NOEMI & NOMIQUE’ koncertje a fuvolairodalom egyik klasszikusát, J.S. Bach: a-moll Partitáját (BWV 1013) és a kortárs fuvolarepertoár ikonikus szólóművét, Eötvös Péter Cadenzáját dolgozza fel elektronikus zenei sampling és live-looping technikával. A közönség tanúja lehet annak, hogyan születik meg a fuvola élő hangjaiból és az ezzel dialógusba lépő elektronikus “hibrid-hangszer” csengéséből egy egyedi, izgalmas, színes és térbeli interpretációja az elhangzó remekműveknek. Az egyórás előadáson a művészek bepillantást engednek a közös kísérletezés munkafolyamatába és rámutatnak arra, mennyiben más egy többszáz éves zenei anyag és egy nemrég íródott mű továbbgondolása a 21. századi elektronika által kibővített zenei térben. 0-99 korig ajánlott!
 —
Győri Noémi kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd posztgraduális diplomákat szerzett a Bécsi és Müncheni zeneakadémiákon. A londoni Royal Academy of Music történetének első fuvolásként kapott doktori fokozatot 2020-ban. Szólistaként és kamarazenészként kiváló együttesekkel és zenészpartnerekkel világszerte 29 ország színpadán lépett fel. Munkásságát számos nemzetközi díj méltatja.

Noémi szólókoncertjei mellett a müncheni Jewish Chamber Orchestra első fuvolása, vendégművészként koncertezett a BBC Filharmonikusok és a Bécsi Filharmonikus Zenekar tagjaként (a bécsi Állami Operaházban). Több, mint egy évtizede a manchesteri Royal Northern College of Music tanársegédje, az RNCM fiatal tehetségek (Junior school) és a The University of Manchester oktatója. Három kontinensen tartott mesterkurzusokat, felvételei készültek az ORF, Deutschlandfunk, BRF, BBC, WQXR New York, Magyar Rádió, Hungaroton, Arte és Mezzo TV számára. Lemezeit (Antonio Nava: Fuvola-gitár duók - 2011, Glowing Sonorities - 2016, Transforming Traditions - 2019, Haydn and Mozart Quartets - 2020, Romantic & Virtuoso Music for Flutes and Piano - 2022) nemzetközi elismerés övezi.

Noémi a Miyazawa fuvolamárka művésze, a belga Solti György Alapítvány jóvoltából egy LaFin kézzel készített fuvolafejen és a Philip Loubser Alapítvány által támogatott Miyazawa Boston fuvolán játszik.

Bubnó Lőrinc elektronikus zenei projektje klasszikus karantén-projektként indult 2020 tavaszán. Nomique néven jelentetett meg live-looping videókat, amikben fülbemászó popdalokká fűzött egybe egyszerű zenei motívumokat, azaz loopokat. Az online térből 2021-ben lépett ki Nomique: kezdetben az ISON-ban, majd 2022-ben a Magyar Zene Házában tartott sikerélmény-alapú elektronikus zenei workshopokat, ahol a résztvevők maguk is kipróbálhatták a live-looping alapú zenélést.

A Nomique művésznév rejti a Szent Efrém Férfikar elmúlt 3 évének minden jelentős hang- és képanyagának készítőjét: Bubnó Lőrinc volt az ötletgazdája és technikai megvalósítója az együttes rendkívül népszerű „pandeóinak” (A Török, Pandémia, Vakcina). Az együttes 2022-ben megjelent Kings&Queens lemezének producere és hangmérnöke volt, illetve többek között az „Agni” című videoklip megálmodója és a Duna Balladái című előadás live-looping alapú zenei anyagának megalkotója.

Ajánlatunk


Giacomo Puccini PILLANGÓKISASSZONY Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar angol és olasz felirattal

A Margitszigeti Színház nagyszabású produkciója sztár táncosok közreműködésével. Astor Piazzolla szimfonikus tangó tánc-show az Óbudai Danubia Zenekarral és az ország kedvenc versenytáncos sztárjaival.

A Cotton Club Singers, az ország legismertebb vokálcsapata, a Margitszigeti Színházban mutatja be 20 év után újra a legnagyobb színpadi show-ját, Sinatra címmel. Az este átfogóan mutatja be Frank Sinatra dalait.

Ajánló


A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első olyan animációs film, amelyet Oscar-díjra jelöltek a…

A huszonöt éves Haydn legelső szimfóniája, a tizennégy éves Mozart egyik szimfóniazsengéje és a tizenkét éves Mendelssohn első vonósszimfóniája is…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!