Program


Nincs parancs!

Nincs parancs!

magyar dokumentumfilm, 71 perc, 2020

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 23. péntek, 16:00

Rendező: Szalay Péter

Szereplők: Bella Árpád, Harald Jäger, Gundula Schaffitel, Mészáros Ferenc, Nagy László

 

Premier előtti vetítés az alkotók jelenlétében szeptember 10-én 19 órától.

1989. Európa sorsfordító éve. Egy 40 évig működő rendszer hirtelen összeomlik, a határok átrajzolódnak.
A NINCS PARANCS! Bella Árpád és Harald Jäger határőr alezredesek kísértetiesen hasonló története. Mindketten hatáskörüket túllépve, átengedték a kelet-német tömeget a magyar, majd a német határon. Erre mondta Bella: „Eljött az alezredesek ideje!” A két határnyitás stációit járjuk végig a történet szereplőivel. Ők azok, akiket a regnáló hatalom - konkrét parancs nélkül - sorsukra hagyott! Választaniuk kellett a több évtizedes gyakorlat, a hatalom által elvárt kegyetlen tűzparancs betartása, vagy a saját emberségük diktálta békés megoldás között. Az adott történelmi pillanatban, mindkét parancsnok a határ megnyitása, az emberek átengedése mellett döntött, megelőzve ezzel egy véres konfliktus lehetőségét. Bátor fellépésükkel felgyorsították a 20. század végi történelmi események menetét és megakadályozták egy tömeges tragédia bekövetkeztét.

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!