Program


Nincs gonosz

Nincs gonosz

iráni–német–cseh film, 152 perc, 2020
eredeti (perzsa) nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 6. péntek, 20:00

Rendező: Mohammad Raszulof

Forgatókönyv: Mohammad Raszulof
Operatőr: Askan Askani
Vágó:Mejszam Muini, Mohammadreza Muini
Zene:Amir Molookpur
Szereplők: Zsila Sahi, Baran Raszulof, Kaveh Ahangar
 

 

Hesmat odaadó férj és gondos apa, aki soha nem beszél családjának a munkájáról. Puja tudja, hogy képtelen egy másik ember életének kioltására, mégis ezt várják tőle. Dzsavad még nem sejti, hogy nem a szerelme születésnapjára tervezett leánykérés lesz a nap legnagyobb meglepetése. Bahramot, aki orvos, de nem praktizálhat, meglátogatja az unokahúga: a férfi megpróbálja elmagyarázni neki, miért él mindentől távol, számkivetettként. Négy történet, mind ugyanannak a főtémának – erkölcsi tartás, az egyén szabadsága – a variációja. A film az Iránban máig érvényben lévő halálbüntetés kapcsán e négy epizódon keresztül boncolgatja az egyéni felelősség és a döntési folyamatok problémakörét egy zsarnoki rendszerben.

Mohammad Raszulof iráni ellenzéki rendező Nincs gonosz című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A rendező nem tudott részt venni a díjkiosztó gálán, mert az iráni hatóságoktól nem kapott utazási engedélyt. Helyette a filmben is szereplő lánya vette át az elismerést Berlinben.

2015-ben szintén hazájában betiltott iráni rendező vehette át az Arany Medvét Berlinben: Dzsafar Panahi Taxi Teherán című filmje is a Cirko Film forgalmazásában került a magyar mozikba, a filmet hónapokon át vetítették nagy sikerrel hazánkban.

Díjak: Arany Medve-díj, Berlin (2020)

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!