Program


Negyed - Miskolci Balett - Sissi Őszi Tánchét

Negyed - Miskolci Balett - Sissi Őszi Tánchét

Előadás a barátságról és annak küzdelmeiről. A barátságról, amely sokszor áldozatokkal jár, a barátságról, amiért gyakran küzdeni kell. Négy különböző típusú, karakterű, származású ember története. Hogyan küzdi be magát az idegen egy már összeszokott közösségbe? Melyek azok az előítéletek, amelyek gátolják az erőszakmentes emberi kommunikációt? Miért nem akarják megérteni egymást különböző kulturális hátterű emberek? Történet küzdelemről, elfogadásról, harcról, önmagunk és a többi ember megbecsüléséről.

Idegen: Dávid Patrik
D D: Dragos Dániel
B D: Bolla Dániel
GdV: Guido di Vona

Díszlet-jelmeztervező: Kozma Attila
Koreográfus asszisztens: Fűzi Attila
Zene: Zenei montázs/Jan Garbarek
Világítás: Dragos Dániel
Ügyelő-Asszisztens:Fűzi Attila

Rendező-Koreográfus: Kozma Attila

Sissi Őszi Tánchét

November 16. és 23. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.

A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti - táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

Ajánló


Az idősödő mester a liturgikus szöveg megzenésítésekor sem tagadta meg önmagát: bámulatosan hatásos,…

Fenyő Miklós 2019-ben is egy szédületes koncerttel zárja az évet. A már mindenki…

A hagyományos újévi koncert különleges vendégei idén Szulák Andrea EMeRTon-díjas magyar énekesnő, színésznő,…