Program


Négy Évszak Fesztivál-Atelier 21220:Fragile

Négy Évszak Fesztivál-Atelier 21220:Fragile

Négy Évszak Fesztivál
Négy nap, négy alkotó, négy előadás, négy workshop

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 27. szombat, 19:00

Négy Évszak Fesztivál
Atelier 21220: Fragile

színházterem
jegyár: 2800 Ft
támogatói jegy: 5000 Ft
bérlet: 15000 Ft

időtartam: 60 perc
korosztály: 16+

Milyen lenne egy olyan világban, egy olyan közösségben élni, ahol tisztában vagyunk a valós érzéseinkkel és azokat fel is merjük vállalni? Ahol nem játszunk szerepeket és nincsenek játszmák. Ahol nem próbálunk megfelelni másoknak, hanem őszintén önmagunk vagyunk. Ahol az emberek hitelesek.
A Fragile (Törékeny) egyfelvonásos tragikomédia, az emberi lélek és a férfivá válás törékenységéről. Cserepes Gyula, vajdasági származású színházi alkotó és előadóművész szólójának fókuszában az autentikusság kérdése áll. Az előadás során önmagát igyekszik olyan helyzetbe hozni, ahol jelen időben reflektál saját érzéseire, érzeteire, ezáltal egyre inkább megszabadulva attól, hogy megjátssza magát. Ezzel a radikális őszinteséggel azt szeretné megmutatni a nézőknek, hogy milyen lehetne egy, az emberi lélek törékenységét nyíltan felvállaló kommunikáció.
Az alkotó célja egy olyan színházi helyzet létrehozása, ami képes túlmutatni önmaga létezésén. Ennek elérése érdekében kezdettől fogva egy közösségi-színházi előadás létrehozására törekedett, amivel a megszokott, megfigyelői helyzetből szeretné kibillenti a közönséget azért, hogy a személyes részvétel által ők maguk is megtapasztalhassák a feloldódást. A nézők ennek során ízelítőt kaphatnak arról, hogy hogyan kerülhetnek mélyebb kapcsolatba önmagukkal, az érzéseikkel és gondolataikkal. Az előadás ezzel tulajdonképpen a közönséget és a játékteret (színpadot) elválasztó absztrakt vonalat – a negyedik falat töri át.

AZ ALKOTÓRÓL
Cserepes Gyula vajdasági származású színházi alkotó és előadóművész. Közel tíz évet töltött külföldön, ahol különböző társulatokkal, rendezőkkel és koreográfusokkal dolgozott, mint előadó. Alkotóként 2012 óta aktív. Előadásait azóta játssza a MU Színházban, hogy 2016 végén visszaköltözött Magyarországra.
Táncos múltjából fakadóan eddigi munkái során elsősorban a fizikalitáson, a mozgáson keresztül közelített az allűröket és mesterkéltséget levetkőzni igyekvő színpadi jelenlét felé. Ezirányú törekvéseiben többek között Joseph Beuys és Marina Abramović munkáinak radikalizmusa és fegyelmezettsége volt rá nagy hatással. A 2016-ban bemutatott, többek között Lábán Rudolf-díjra is jelölt Selfy című szólójában például közel 40 percet ugrált végig megállás nélkül, hogy a testi és mentális határait leküzdve érjen el egy hiteles színpadi jelenlétet. Ezt követő önálló munkáiban tovább feszegette a fizikális teljesítőképesség határait, egyre inkább – az általa színpadi rituáléként jelölt – fizikai színházi kifejezésforma felé fordulva.

STÁB
Alkotó, előadó: Cserepes Gyula
Fény: Payer Ferenc
Stylist: Farkasdy Szilvia
Produkciós vezető: Erős Balázs
Producer: Atelier 21220
Koprodukciós partner: MU Színház
Partnerségben a Műhely Alapítvánnyal.
Támogatók: Kulturnova, Nemzeti Kulturális Alap, OFF Alapítvány, Summa Artium

A MU Színház évek óta szoros együttműködésben dolgozik a kortárs tánc- és előadó-művészet területén aktív alkotókkal. Olyan művészekkel, akik munkájukban egyedi és speciális formanyelven aktuális, érzékeny vagy éppen tabunak számító művészeti, társadalmi és személyes témák vizsgálatára törekszenek.

Fesztiválunkra négy olyan alkotót – Oberfrank Réka, Molnár Csaba, Újvári Milán és Cserepes Gyula (Atelier 21220) – hívtunk meg közülük, akik munkáikban gyakran nyúlnak társművészetekhez és szignifikánsan alkalmazzák a személyes tapasztalatok önreflektív megjelenítését.
A fesztivál programjában szereplő produkcióik mellett, azokhoz kapcsolódóan workshopokra is invitáljuk az érdeklődőket.

Támogatók: NKA, EMMI

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!