Program


Napfényes Filmklub - Lili
2

Napfényes Filmklub - Lili

A dokumentumfilm Lili másodszülött lánya, Edit kontinenseken átnyúló erőfeszítéseit követi, amint megpróbálja feltárni anyja életének fájdalmas titkait, hogy ezzel feloldjon egy, a családban több generáción átívelő trauma spirált.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 27. kedd, 18:00

Napfényes Filmklub - Lili
ausztrál-magyar-kanadai családi film, történelmi film, dokumentumfilm, 85 perc
2019. R.: Hegedűs Péter. A film után Balázs Árpád beszélget a film producerével, Muhi Andrással és a közönséggel

A film „kötelező” mindenkinek, aki szeretné rendezni családi kapcsolatait és szeretné megérteni, hogyan és miért ismétlődnek meg a lelki sebek és fájdalmas traumák generációról generációra. Lili egyike volt annak a több ezer embernek, aki 1956-ban miután a szovjetek leverték a forradalmat, a megtorlás elől elmenekült Magyarországról. A fiatal anya arra kényszerült, hogy első szülött kislányát Budapesten hagyja. A dokumentumfilm Lili másodszülött lánya, Edit kontinenseken átnyúló erőfeszítéseit követi, amint megpróbálja feltárni anyja életének fájdalmas titkait, hogy ezzel feloldjon egy, a családban több generáción átívelő trauma spirált.


Kösse össze a programot egy finom est-ebéddel vagy vacsorával: a belépő az esemény napján 10% kedvezményre jogosít a Napfényes Étteremben (a cukrásztermékek kivételével), ahol Kovács Zoltán vegán séf finomságaival várjuk kedves Vendégeinket. Pizza, brassói, babgulyás, Cézár-saláta, somlói galuska, és még rengeteg más.

A Napfényes Étterem és Rendezvényterem a hatályos biztonsági előírásoknak megfelelően üzemel, ezért Önöket is arra kérjük, hogy a helyszínen viseljenek maszkot - akinek nincs, adunk.

Ajánlatunk


A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál, a hangversenyek előadói Liszt-díjas, Érdemes Művész és Junior Príma-díjas orgonaművészek, illetve elismert operaénekesek és hangszeres művészek, akiknek a közreműködése garantálja az előadások magas színvonalát.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!