Program


Nagy Emma Quintet: Low Frequency Oscillator – Lemezbemutató
2

Nagy Emma Quintet: Low Frequency Oscillator – Lemezbemutató

Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj. Ennyi ellentét egy organikusan alakuló zenéről árulkodik, amelyben kidolgozott formák és spontán pillanatok váltják egymást a meglepetés erejével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 27. kedd, 20:00

Nagy Emma Quintet: Low Frequency Oscillator – Lemezbemutató

Közreműködik:
Nagy Emma – ének
Cseh Péter – gitár
Oláh Krisztián – zongora
Dénes Ábel – bőgő
Klausz Ádám – dob
Vendég: Mester Dániel – szaxofon

Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj. Ennyi ellentét egy organikusan alakuló zenéről árulkodik, amelyben kidolgozott formák és spontán pillanatok váltják egymást a meglepetés erejével. A 2018-ban alakult Nagy Emma Quintet lendületéről és alkotókedvéről árulkodik, hogy már az alapítás évében elnyerték a II. Belvárosi Jazzverseny fődíját, és még abban az évben elkészítettek egy négy számból álló EP-t, 2019 elején pedig a nemzetközi zsűri szavazatai alapján megnyerték a Müpa Jazz Showcase szakmai díját. Első lemezük, a saját szerzeményeket tartalmazó Set to Face is ebben az évben jelent meg. „Az albumot hallgatva kiderül, hogy a kvintett nem hagyja magát megkötni, nem feszülnek rá semmire; szabadon értelmezett ritmikák, lebegő akkordmenetek útján alakítják a kis világukat. Emma hangja olyan, mintha egy ártatlan, félénk kislány próbálgatná szárnyait, aki egyben vérprofi, rutinos, érzéki énekesnő.” – írta a lemezről Bereczki Bálint, a JazzMa szerzője.

Második nagylemezük, a 2020 nyarán rögzített LFO (Low Frequency Oscillator) egy letisztult zenei világot mutat be, melyben egyszerre érződik a huszadik századi jazzéneklés hagyománya, és napjaink zenei világa. Balladák, erőteljes lüktetések, váltakozó metrumok, és harsány szólók, amelyek azt sugallják: tulajdonképpen minden ellentmondás természetes. Az Opus Jazz Clubba a hamarosan megjelenő új lemez anyagával és egy olyan megújult felállással érkeznek, melyben Oláh Krisztián zongorázik, szaxofonon pedig Mester Dániel az együttes vendége.

Fotó: Scholtz Kristóf

A program az NKA Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!