Program


Muzsikás 50 / BARTÓK TAVASZ 2023

Aktuális előadásokAz együttes tagjai: Sipos Mihály – hegedű, citera, ének, Porteleki László – hegedű, koboz, tambura, ének, Éri Péter – brácsa, kontra, mandolin, furulyák, ének, Hamar Dániel – nagybőgő, gardon, dob, ének

Közreműködik: Kacsó Hanga, Petrás Mária – ének, ifj. Csoóri Sándor – hegedű, brácsa, Fülei Balázs – zongora, Balogh Kálmán – cimbalom, Berecz István, Farkas Zoltán „Batyu”, Tóth Ildikó „Fecske” – tánc, Pro Musica Leánykar (karigazgató: Szabó Dénes), Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes (művészeti vezető: Deffend Irén)

 

1973 tavaszán három fiatalember, a matematikus Sipos Mihály, a geofizikus Hamar Dániel és az akkor még diák ifj. Csoóri Sándor elhatározta, hogy zenekart alapít a régi magyar paraszt-vonószenekarok mintájára, amelyekben a szólóhegedű mellett brácsa és bőgő adta a kíséretet. „Faluhelyen ezeket a zenészeket muzsikásoknak hívták. Ez adta az ötletet, hogy zenekarunknak a Muzsikás nevet adjuk.” 1978-ban az akkor öt éve működő együttes tagjai így nyilatkoztak: „Zenénkben azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy lehetőleg minél kevésbé különbözzék a muzsikások játékától, tekintve, hogy korábban ez a szín teljesen hiányzott. Ezt a zenét igyekszünk terjeszteni, megismertetni.” Az ötvenedik évhez érkezve úgy tűnik, elegendő feladatot találtak maguknak. A jubileumi koncert a fél évszázados út majd’ minden állomását igyekszik felidézni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!