Program


Muzikális bestiák – Bősze Ádám zenetörténész rémes előadás-sorozata

Muzikális bestiák – Bősze Ádám zenetörténész rémes előadás-sorozata

A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk a zenetörténész legújabb, kilencrészes sorozatában. Manókról, tündérekről, gonosz és jó szándékú bestiákról, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadakról, tüneményes jelenségekről. Operák fő- és mellékszereplői, szimfonikus művek ihletői, varázslatos kreatúrák ők, akik – ha úgy hozza a sors – a való világban is megjelennek.

Aktuális előadások

Muzikális bestiák – Bősze Ádám zenetörténész rémes előadás-sorozata

A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk a zenetörténész legújabb, kilencrészes sorozatában. Manókról, tündérekről, gonosz és jó szándékú bestiákról, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadakról, tüneményes jelenségekről. Operák fő- és mellékszereplői, szimfonikus művek ihletői, varázslatos kreatúrák ők, akik – ha úgy hozza a sors – a való világban is megjelennek

2024. február 21. szerda 18h  
Hegylakók és szellemek

Égen cikázó boszorkányok, tündérek, kísértetek, angyali látomások. Eddig a túlvilág égi lényeiről, és azoknak a zenetörténeti megjelenéseiről volt szó, most azonban a földalatti régiók szörnyein a sor, a hegy mélyében dolgozó törpékről, a hegy szellemeiről, akik nem feltétlenül ellenségesek, bár mivel közel vannak a démoni világhoz, az ember könnyen magára haragíthatja őket. Róluk és a zenetörténet más földalatti lényeiről beszél Bősze Ádám zenetörténész.

Következő előadások:

2024. március 13., szerda 18.00
Kígyók és sárkányok

Megölte volna-e a sárkány Taminót, részegen érdemes-e sárkány ellen harcolni, lehet-e kígyóból hangszer, illetve befolyásolta-e valaha egy opera cselekményét kígyómarás? Megannyi kérdés. A zeneirodalom tűzokádóiról és csúszómászóiról beszél legújabb előadásában Bősze Ádám zenetörténész.

2024. április 17. szerda 18h
Törpék és óriások

2024. május 15. szerda 18h
A Niebelung-világ

Ajánló


Mesék, mondókák, dalok, játékok a legapróbbaknak, Környei Alice-szal.

A tanösvényen túrázunk, amely a közelmúltban elhunyt kiváló helyi természetvédő aktivista és pedagógus, Meizl Ferenc nevét viseli, aki nemzedékek sorát…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!