Tytuł


Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája a Ludwig Múzeumban
Vedd meg a jegyed nálunk, és kezdd a hosszú éjszakát a Ludwig Múzeumban!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Środa, 14 Czerwca 2017 19:00

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2022
2022. JÚNIUS 25. 16.00–23.59

Az év leghosszabb éjszakáján minden érzékszervre ható élményben lehet részed a Ludwigban! Egy illatkalandtúrán megtudhatod, hogy van-e szaga a white cube-ak, és milyen illatot eredményeznek a kurátorok erőfeszítései. Az Időgép című kiállításunkon ezúttal Tóth Krisztina költővel sétálhatsz végig, aki saját szövegeiből is felolvas. Exkluzív filmvetítésünk keretében megismerheted a nyolcvanas évek underground szubkultúrájának egyik különleges figuráját, Klaus Nomi-t, aki kontratenorként dívákat megszégyenítő karizmával, és egy operaénekes stílusában adott elő pop számokat. Workshopjainkon bolond-robotokat, vagy különleges játékos növényeket készíthetsz, szabadpolcunkon pedig ismét ingyenesen elvihető kiadványok között találhatsz kincsekre. Hagyományos raktársétánkon bepillanthatsz a kulisszák mögé és felfedezheted a nagyközönség elől egyébként elzárt területeket, sőt az óriásliftet is kipróbálhatod, és ha már elfáradtál élő, kizárólag vinylekből kevert DJ szettre is lazulhatsz a múzeum teraszán.

Nyitva tartó kiállítások:

Kiterjesztett jelen – Átmeneti valóságok | 1. emelet
A kiállítás a permanens átmenetiség állapotát állítja középpontba: azt a pillanatot ragadja meg egy folyamatból, amelyben a jelen idődimenzió kitágul és – a képzőművészet eszközrendszere segítségével – közelről figyelhetők meg az állapot jellemzői, belső történései. Mintha egy sűrűsödési pont (a jelen) összes, egyszerre benne zajló folyamatát egyben és folyamatosságában látnánk, kimerevítve az utolsó előtti pillanatot – egyfajta kifeszített jelenként.

Előhívás | 2. emelet
A kiállítás vezérelvét a materiális, illetve perszonális értelemben vett traumaforrások vizuális művészeti eszközrendszerekkel történő átdolgozása, performatív megjelenítésének újszerű elemzése adja. Azt vizsgálja, hogy az utóbbi két-három évtizedben hogyan változott meg a művész részvétele ezekben a folyamatokban, milyen új megközelítési módok és szempontok merültek fel a különböző művészeti gyakorlatokban.

Időgép | 3. emelet
A Ludwig Múzeum kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból, és magukat a műveket tekinti olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást. A múzeum mintegy 1000 darabot számláló gyűjteményéből olyan műveket válogattunk, amelyek az egyéni, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, a kurátor személyes nézőpontjából.
 
★ PROGRAMOK ★

16.30-tól | Szabadpolc
A tavalyi nagysikerű akció után idén is ingyenesen elvihető kortárs katalógusok, Ludwig kiadványok, művészeti folyóiratok várják új gazdájukat, amíg a készlet tart.
Helyszín: fölszint, a jegypénztárral szemben

17.00 – 18.00 | Hahó, Múzéj!
Interaktív családi múzeumi séta az Időgép című kiállításban a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusaival
Helyszín: 3. emeleti kiállítótér

18.00 – 19.30 | Mű-kert workshop
A múzeum új közösségi terében megvalósuló workshopon különleges, játékos növényeket készíthetnek és „ültethetnek” el az érdeklődők.
A workshopot vezeti: André Péter
Helyszín: I. emelet, Lumi tér

18.00 – 19.00 | "Ki ne fuss az időből"
Tóth Krisztina az egyik legismertebb és legolvasottabb magyar szerző. A Múzeumok Éjszakáján az Időgép című gyűjteményi kiállítás műveihez válogat saját szövegeiből. Beszélgetőpartnere Szipőcs Krisztina, a kiállítás kurátora.
Helyszín: 3. emeleti kiállítótér

18.00 – 23.00 | Mini tárlatvezetések
A programon a múzeum tárlatvezetőivel találkozhatnak, akik kedvenc műalkotásukat is bemutatják az Időgép című kiállításban. Időtartam: 20 perc, óránként vagy akár félóránként A vezetést tartják: a Ludwig Múzeum külsős tárlatvezetői
Helyszín: 3. emeleti kiállítótér

18.00 – 01.00 | Bem aka Matild DJ szett a Múzeum teraszán
Bem Tábornok, a Ludwig Múzeum rezidens DJ-je és Dj ER (AT) egy igazi, vinylből kevert muzeális egzotikával készül, az élvezhető fogyaszthatóság és a kacsintós humor keretein belül.
Helyszín: P’art Kávézó terasz Dj Bem (HU) & Dj ER (AT)

19.00 – 20.00 | A nazális érzékelés fenomenológiája – Illatkalandtúra Lipovszky Csengével, Magyarország egyetlen illatesztétájával
„A szaglás az egyik legerősebb szuperhatalmunk, csak az eltelt évezredek alatt szinte teljesen elfelejtettük használni. A program során beleszagolunk ebbe a bennük élő, ösztönös tudásba, és a túra végére az is kiderül, mit árul el az »ártatlan szagolóról« a szaglása.” Vajon milyen lehet az üres tér illata? Van-e szaga a white cube-nak, és vajon milyen illatanyagot eredményeznek a kurátorok erőfeszítései? A program a Kiterjesztett jelen című kiállításhoz kapcsolódik, ahol Dane Mitchell az üres tér illatával foglalkozó munkája is látható.
Helyszín: 1. emeleti kiállítótér

19.00 – 19.45 | Óriáslifttel a Ludwigban!
A legizgalmasabb dolgok egy múzeum életében is a színfalak mögött történnek! Ezen a különleges napon kollégáink vezetésével első kézből nyerhetnek bepillantást a látogatók a máskor elzárt területekbe! A séta után az Időgép című gyűjteményi kiállításba a műtárgyszállító óriáslifttel érkezünk meg, ahol rövid, interaktív tárlatvezetés zárja a programot. A vezetést a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa és restaurátora tartja. Maximum létszám: 20 fő
Helyszín: földszint, restaurátorműhely, raktárak, óriáslift, 3. emeleti kiállítótér

19.00 – 22.00 | Bolond robot-workshop
Alakítsd ötleteid és elképzeléseid rajzzá robotplotterek segítségével! Ismerd meg és próbáld ki, hogyan segítenek az algoritmusok, miképp terjesztik ki lehetőségeidet az automatizált gépi módszerek egy-egy rajz megvalósításában! A számítógépes grafika a manapság használt eszközökben leginkább elektromos és virtuális pixelekből áll. A képernyők megjelenése előtt viszont plotterekkel, robotokkal és speciális eljárásokkal jelenítették meg a vizuális tartalmakat. Napjainkban a túláradó képek és a vizuális környezet hatására kezdenek ismét előtérbe kerülni ezek az alternatív, lassabb, egyedibb képalkotó eljárások. A workshop során filccel és festékkel rajzoljuk ki a digitális tartalmakat, vektorokat, vonalakat, formákat művészpapírokra és más hordozókra. A számítógépes grafika alapjai, valamint a robotkarok vezérlése mellett így játékosan kerülünk közelebb a hagyományos képalkotás módszereihez is. Az esemény végén az elkészült munkák elvihetőek. A workshopot vezeti: Nagy Ágoston
Helyszín: 2. emeleti múzeumpedagógiai foglalkoztató

20.00 – 21.00 | Exkluzív tárlatvezetés az Előhívás című kiállításban
A kiállítás vezérelvét a materiális, illetve perszonális értelemben vett traumaforrások vizuális művészeti eszközrendszerekkel történő átdolgozása, performatív megjelenítésének újszerű elemzése adja. Azt vizsgálja, hogy az utóbbi két-három évtizedben hogyan változott meg a művész részvétele ezekben a folyamatokban, milyen új megközelítési módok és szempontok merültek fel a különböző művészeti gyakorlatokban.
Helyszín: 2. emeleti kiállítótér

21.00 – 23.00 | The Nomi Song – Exkluzív filmvetítés
Klaus Nomi (1944-1983) a nyolcvanas évek underground szubkultúrájának egyik legkülönlegesebb, kultikus figurája. Kontratenorként dívákat megszégyenítő karizmával, és egy operaénekes stílusában adott elő pop számokat. Előadásmódjának elválaszthatatlan részét jelentették különleges jelmezei, és saját magát szerényen „a tökéletes videósztárként” aposztrofálta. Sajnálatosan rövid pályafutása alatt összesen két albumot és egy koncertlemezt jelentett meg, amelyen saját dalok mellett klasszikus zenei feldolgozások is hallhatók. Számos zenésszel működött együtt, többek között David Bowie-val is. A film posztumusz tisztelgés a nagy német művész előtt. 2004-ben a film a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb dokumentumfilm kategóriában Ezüst Medve-díjat nyert. The Nomi Song 96 perces fim Rendezte: Andrew Horn Produkció: CV Films Berlin, ZDF / Arte, Film Stiftung NRW
Helyszín: 1. emelet, előadóterem

21.00 – 21.45 | Óriáslifttel a Ludwigban
A legizgalmasabb dolgok egy múzeum életében is a színfalak mögött történnek! Ezen a különleges napon kollégáink vezetésével első kézből nyerhetnek bepillantást a látogatók a máskor elzárt területekbe! A séta után az Időgép című gyűjteményi kiállításba a műtárgyszállító óriáslifttel érkezünk meg, ahol rövid, interaktív tárlatvezetés zárja a programot. A vezetést a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa és restaurátora tartja. Maximum: 20 fő
Helyszín: földszint, restaurátorműhely, raktárak, óriáslift, 3. emeleti kiállítótér

Tájékoztatjuk, hogy eseményeinkről hang- és képfelvétel készül, amelyből a Ludwig Múzeum részleteket használhat fel a múzeum és programjainak népszerűsítése céljából és egyéb promóciós célokra. Eseményeinken történő részvétellel Ön elfogadja, hogy a felvételeken Ön is feltűnhet, de a Ludwig Múzeummal vagy az általa jogosított harmadik személyekkel szemben a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet.

Nasza oferta


Legutóbbi albumán Nesrine további betekintést enged személyes és zenei élettörténetébe.

A várva várt Alma zenekar újra Sopronban koncertezik. A helyszín a megszokott Gyik Rendezvényház lesz. Várunk benneteket nagy szeretettel, Gyertek bulizni!

Az elmúlt évtizedekben páratlanul sikeres pályáján megjárta a világ nagy operaszínpadait, köztük a bécsi Staatsopert, New York-i Metropolitant, a milánói Scalát, a párizsi Opéra Bastille-t és a londoni Királyi Operát. Olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Riccardo Muti, James Levine, Plácido Domingo, vagy José Carreras.

Proponujemy również


Orosz karakterek jelennek meg a BFZ koncertjén három olyan szerzőtől, akik számára nem volt könnyű a komponálás. Ljadovot a szorgalom…

A zenekar története 2023. március 11-én újabb fontos állomáshoz érkezik, első magyar zenekarként játszanak Magyarország legújabb, legnagyobb, hipermodern csarnokában, az…

A Danubia évadának egyik fénypontja a hagyományosan a karácsony körüli napokban megrendezett Klasszikus karácsony koncert. A legnépszerűbb, ünnepkörhöz kapcsolódó klasszikusok…

Uwaga! Czas sesji koszyka wkrótce wygaśnie!
pozostało czasu:
00:00

pozycji w koszyku

suma:


Czas sesji upłynął. Aby dokonać zakupu biletów należy je ponownie dodać do koszyka.