Program


Motorral a felhők fölött (Un voyage en moto parmi les nuages)

Motorral a felhők fölött (Un voyage en moto parmi les nuages)

Mit dem Motorrad über die Wolken / A Motorcycle Trip Among the Clouds
79’ | 1926 | fekete-fehér, néma
Rendező: Lothar Rübelt
Forgatókönyvíró: Lothar Rübelt
Operatőr: Franz Sochor
Zene: -
Szereplők: Signorina Hansi, Anton Popschil, Ekkehard…  több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 26. vasárnap, 17:30

Lothar Rübelt, a neves osztrák fotóriporter, sportfotográfus, 1926-ban egy csapat fiatal motoros útját követte kamerával Bécsből a Dolomitokig. Az így született némafilm, amely a klasszikus gépcsodák, a természet és az emberi kitartás előtt egyaránt tiszteleg, minden szempontból lélegzetelállító. A vadregényes tájakon haladó túrán bevállalós sportemberek biztosítják az igazi Easy Rider életérzést. Ma is lenyűgöző teljesítményüket sajnos tragédia követte, mert a film egyik szereplője, a rendező testvére, Ekkehard, nem sokkal a forgatás után egy balesetben vesztette életét.

Készítő országok: Németország
Felirat nyelvek: magyar, angol

Un voyage en moto parmi les nuages
79' | 1926 | Noir et blanc, silencieux

Réalisé par Lothar Rübelt
Directeur de la photographie : Franz Sochor
Musique : - Lothar Rübel
Genre : documentaire, sports, route
Producteur : Mondial-Film
En 1926, Lothar Rübelt, célèbre photojournaliste et photographe sportif autrichien, a suivi avec son appareil photo un groupe de jeunes motards de Vienne aux Dolomites. Le film muet qui en résulte, rend hommage aux merveilles mécaniques, à la nature et à l'endurance humaine, dans une expérience proche d’un Easy Rider des années 1920.

Pays de production : Allemagne
Langues des sous-titres : hongrois, anglais

 

 

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!