Program


Mojca Erdmann  és a Svéd Kamarazenekar - Mozart +

Mojca Erdmann és a Svéd Kamarazenekar - Mozart +

Mozart prágai utazása – Eduard Mörike romantikus művésznovellájának címe akár e koncert megjelölésére is szolgálhatna, hiszen a programon felhangzó mindahány Mozart-mű a cseh főváros zenetörténeti büszkesége gyanánt szolgál: a nyitányával megidézendő Don Giovanni ősbemutatóját csakúgy itt tartották 1787-ben, akár a melléknevét is e városról elnyerő D-dúr szimfóniáét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 27. csütörtök, 19:30

A Sweedish Chamber Orchestra koncertjén Martin Fröst betegsége miatt Kevin Spagnolo működik közre klarinéton, az együttest Katarina Andreasson koncertmester vezeti. A koncert műsora változatlan, Mojca Erdmann vilgáhírű szoprán énekes közreműködésével.Mozart: Don Giovanni, K. 527 – Nyitány
Mozart: Bella mia fiamma, addio – koncertária, K. 528
Mozart: A-dúr klarinétverseny, K. 622
SZÜNET
Mozart: 38. (D-dúr) szimfónia, K. 504 („Prágai”)

Mojca Erdmann (szoprán)
Kevin Spagnolo (klarinét)
Svéd Kamarazenekar (koncertmester Katarina Andreasson)

Mozart prágai utazása – Eduard Mörike romantikus művésznovellájának címe akár e koncert megjelölésére is szolgálhatna, hiszen a programon felhangzó mindahány Mozart-mű a cseh főváros zenetörténeti büszkesége gyanánt szolgál: a nyitányával megidézendő Don Giovanni ősbemutatóját csakúgy itt tartották 1787-ben, akár a melléknevét is e városról elnyerő D-dúr szimfóniáét. Ugyanitt és ugyanebben az esztendőben keletkezett a szoprán hangra írt Bella fiamma kezdetű koncertária is, míg a Klarinétverseny baráti címzettje, Anton Stadler 1791-ben szintén Prágában adta elő első ízben e pompás versenyművet. Az utóbbi mű hangszeres szólistája Kevin Spagnolo lesz.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!