Program


Modern építészet a filmműteremben - előadás és filmvetítés

Modern építészet a filmműteremben - előadás és filmvetítés

Kurutz Márton, a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum munkatársának előadása, utána a Két lány az uccán (1939) című film vetítése

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 14. csütörtök, 17:00

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött! Kérjük, a programra szóló jegyek megvásárlása előtt ellenőrizze a regisztráció lehetőségét.
Regisztráció

A modern építészet hazai megjelenése nem csupán a városokban, köztereken valósult meg. A vizuális művészetek közül az egyik legnépszerűbbet és legplasztikusabbat, a filmművészetet vizsgálva megállapítható, hogy az alkotók szárnyaló fantáziával nyúltak hozzá az új művészeti stílus kelléktárához, és ezzel nem csak a közízlést billentették jó irányba, hanem a kulisszákkal megvalósíthatták mindazt, amit a valóságban, kövekkel és betonnal dolgozó kollégáiknak talán nem mindig sikerült. A látványos dokumentumokkal és filmrészletekkel illusztrált prezentáció a magyarországi filmdíszletépítés legkorábbi korszakától kezdve vizsgálja a műtermi építészmunka gyorsan változó korszakait, bemutatva a legnagyobb alkotókat, és megpróbálja felvázolni ennek az érdekes szakmának a történetét, amelyről mindezidáig semmilyen szakanyag vagy összefoglaló dolgozat nem született.

Az előadás után az 1939-ben készült Két lány az utcán című filmet tekinthetik meg az érdeklődők. A filmben Újlipótváros frissen épült modern házai, elegáns enteriőrök és a legkorszerűbb modernista berendezések teszik átélhetővé a 30-as évek Budapestjét.

A programon való részvétel után kamarai továbbképzési pont igényelhető. A Magyar Építész Kamara által jóváhagyott szakmai továbbképzés pontértéke: 1 pont. 

Fotó: Részlet a Két lány az uccán című filmből, 1939. NFI – Filmarchívum

Ajánlatunk


Új névvel, új helyszínen, de a megszokott, felfokozott, összetett képi és zenei élményt nyújtó formával és minőséggel várjuk közönségünket november végén legendás filmzene koncertjeinken, melyek mindig óriási érdeklődésre tartanak számot, köszönhetően a kiváló filmzenékkel és filmes képi világgal, illetve Hollerung Gábor élvezetes konferálásával és szuggesztív vezényletével összeállított, igazán egyedi koncertélménynek.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Egy amerikai és angliai turné után a londoni West Endről és az ikonikus Royal Albert Hallból érkezik Magyarországra a QUEEN OF THE NIGHT SHOW, amely minden idők egyik legnagyobb énekesnőjének zenéjét és életét ünnepli.

Ajánló


A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi…

„mindig rohantam az uccán, nyitott szemmel a fényben és zajban” / Irodalmi séta Radnóti Miklós Budapestjén Juhász Annával

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!