Program


Modern Art Orchestra plays the music of Korb Attila

Modern Art Orchestra plays the music of Korb Attila

A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket hozza el az Opus Jazz Clubba. Hatrészes koncertsorozatukban olyanokkal dolgozik együtt, akik a nagyzenekari hangzással kísérleteznek, új utakat keresve. A komponisták egyben az estek szólistái is lesznek, és friss darabjaikat mutatják be a zenekarral.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 30. csütörtök, 20:00

Az egyedülállóan magas színvonalú Modern Art Orchestra művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél és a zenekar muzsikusai műfaji határokat meghaladó szemlélettel nyúlnak a zenéhez. Játékuk és kompozícióik középpontjában a zenei kreativitás, a zenei gondolat szabad kifejezése áll. Ebben az évadban a magyar modern zene olyan autonóm alkotóival működnek együtt, akiknek gondolkodásmódja a legközelebb áll hozzájuk.

A három tavaszi szerzői est egyetlen visszatérő vendége Korb Attila, a MAO virtuóz rézfúvósa, akinek a zenekarral közös szerzői albuma tavalyelőtt jelent meg Swingin’ on the Danube címmel. Úgy tűnik, Attila kifogyhatatlan ötletes szólókból, különleges rézfúvósokat bemutató meglepetésekből és tetszetős kompozíciókból, melyeket általában nagyzenekarra is maga hangszerel. Ezúttal teljesen új darabokat hallhatunk tőle.
Korb Attila fő hangszere a harsona, de trombitán és szaxofonon is kiválóan játszik. A szerző multiinstrumentalista attitűdje legújabb saját anyagában is megmutatkozik. 2022 végén megjelenő szólóalbumán a fúvós hangszerek mindegyikét ő szólaltatja meg, és zongorázik is néhány darabban. A lemezen közreműködő ritmusszekciót Cseke Gábor, Cseh Péter és Soós Márton alkotják. A MAO-val közös koncertjére erről az albumról is hoz saját szerzeményeket a MAO-ra frissen hangszerelve, és korábbi szerzői albumáról, a Swingin’ on the Danube-ról is hallhat majd a közönség erre az estére újrahangszerelt nagyzenekari számokat.

Korb Attila a Modern Art Orchestra zeneszerző műhelyének tagja. Fekete-Kovács Kornél felkérésére komponált először bigband darabokat, amelyekre stílusgyakorlatokként tekint. Új darabjaiban megőrzi a rá jellemző zenei humort és játékosságot, azonban mélyebb jelentéseket, új témákat jár körül. Zeneszerzői útjában elsődleges inspirációt jelent a MAO muzsikusaival való közös munka. A zeneszerző számára különleges öröm, hogy MAO-s zenésztársaival együtt mutathatja be új szerzeményeit az Opus Jazz Clubban.

Közreműködik:

Korb Attila - harsona
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!