Program


Mmamt - Így változtam nagyzenekarrá – Egyedi Péter története / HEY, JUNE!

Mmamt - Így változtam nagyzenekarrá – Egyedi Péter története / HEY, JUNE!

Egyedi Péter az elmúlt húsz évben mindig meghatározó, jelentős tagja volt a hazai underground zenei színtereknek, eleinte az Annabarbi zenekarral, majd az Óriás frontembereként, de a kettővel átfedésben az Isten Háta Mögöttbe is beszállt.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 14. kedd, 20:00

És a két formáció között indult szóló hálószobaprojektként a Mmamt is, amely 2019-ben öltött újra - és igazán - testet egy remek szólólemez formájában, melyet 2021-ben követett a még nagyszerűbb II album, ez utóbbi élőben a Müpa színpadán éri el teljes pompáját.

Egyedi Péter a felsoroltak mellett a Rájátszás tagjaként verseket zenésít meg, és máig az underground zenei színtér aktív résztvevője. Az Annabarbi 2005-ös feloszlása után indult a Mmamt - lánykori nevén: mindenkinek megvan a maga története -, amely az Óriás 2018 végétől számított csendesebb periódusa alatt eddig lényegében két Egyedi-szólólemezt eredményezett. Az egy szál gitáros, akusztikus kiindulásból szépen hangszerelt dalok születtek, mára pedig élőben egészen dús megszólalású nagyzenekaros, izgalmas zenei kaland lett belőle. Ami a teljes szabadság és a sokrétű hangszerelés ellenére továbbra is jól körbeírható világ: Egyedi intim, letisztult, belső feszültségekkel teli világa, ez pedig egyetlen korábbi munkájához nem hasonlítható. A II nemcsak Egyedi Péter eddig ismert zenei univerzumát tágítja, főleg elektronikus zenei- és artrockos megoldásokkal, váratlan tempó- és hangulatváltásokkal, a minden korábbinál mívesebb hangszerelésekkel, de általában is nagyon erős hatású lemezanyag. Mindez a Müpa színpadán valósul meg abban a gazdagságban, amelyben eddig csak a dalszerző-énekes fantáziájában élt.

Mmamt:

dob, vokál: Boros Levente
gitár, szintetizátor, ének: Egyedi Péter
billentyűk, vokál: Hegyi Áron
dob: Jancsovics Máté
gitár, vokál: Lee Olivér
basszusgitár, vokál: Örményi Ákos
szaxofon: Cseke Dániel

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!