Program


MISURA ZSUZSA 80 - Tavasz, virágok, szerelem

MISURA ZSUZSA 80 - Tavasz, virágok, szerelem

Születésnapi koncert sztárvendégekkel és beszélgetéssel
Díszvendég: Misura Zsuzsa Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Érdemes Művész, az Operaház örökös tagja
Házigazda: Lőrinczy György, a Postakürt Alapítvány elnöke
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 24. vasárnap, 19:00

Március 24-én este Misura Zsuzsát köszöntjük, aki idén ünnepli 80. születésnapját.

Fellépők:
Zséda - Zsédenyi Adrienn, többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas magyar énekesnő
Magyari Eszter operaénekes
Gaál-Wéber Ildikó operaénekes
Számel Lilla operaénekes
Szántó Katalin fuvolaművész
Zongorán kísér: Bizják Dóra, zongoraművész

A Liszt Ferenc-díjas, nemzetközileg is elismert szoprán zenei pályáját az Állami Népi Együttesnél kezdte 1966-ban.
1973 óta a Magyar Állami Operaház művésze, ezzel párhuzamosan 10 évig a Szegedi Nemzeti Színház állandó vendége. 1976-ban harmadik lett a Barcelonai Nemzetközi Énekversenyen. Pályafutása alatt minden jelentős drámai szoprán szerepet elénekelt. Lamberto Gardelli, Giuseppe Patanѐ, Jurij Szimonov, Doráti Antal, Kobajasi Kenicsiró, Ferencsik János őt választották az általuk vezényelt premierek főszerepére. Szinte valamennyi európai országban fellépett, mint Lady Macbeth, Tosca, a Trubadur Leonorája és mint Vénusz. A Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai mellett címszereplője volt a grandiózus népstadionbeli Aida produkciónak. Átütő sikert hozott az Egyesült Államokban a Nabucco sorozata, ahol többek között a New York-i Carnegie Hallban is fellépett. A Berlini Állami Operaház vendégeként Tokióban szerepelt. Franciaországban több alkalommal énekelte Aidát, Valois Erzsébetet a Don Carlosban; Hágában és Salzburgban a Parasztbecsületben, Álarcosbálban lépett színpadra, az új-zélandi Wellington városában pedig Turandotot énekelt. Állandó közreműködője volt a hazai koncerttermeknek, ahol többek között Bach, Händel, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Liszt, Verdi, Kodály, R. Strauss, Mahler műveit szólaltatta meg. A Magyar Televízió megörökítette a Macbeth és az Aida előadásait, 1994-ben portréfilmet forgatott vele. Négy CD-felvétele jelent meg.
Örömmel tanít a mai napig. Tanítványai között Rálik Szilvia és Zsédényi Adrienn is fellelhető.

Így vallott erről egy interjúban:
 „A Gioconda után megkeresett egy énekes lány, aki akkor jött haza Drezdából és kérte, hogy tanítsam. Utána egyre csak jöttek-jöttek. Én nem ígérek senkinek semmit, mert látom, hogy akik ezt csinálják, azoknál mennyire másról szól ez az egész. Most is heti három napon tanítok. De azért különös élethelyzetek vannak. Majkon tartottam énekkurzust. Jött egy vidéki kislány, derékig érő hajjal. 16 évesen
olyan Toscát énekelt, hogy elámultam. Mondtam neki, fantasztikus, de ne énekelj ilyet még. Jöttek a szülők, hogy Zeneakadémiára kell mennie. Persze fel is vették, mert rém tehetséges volt. Azután láttam, hogy minden évben más tanárnál van.
Persze, mert jöttek a kudarcok. Végén kiment a zongorista vőlegényével tanítani dél- Koreába. Eltűnt a szemem elől, majd tavaly előkerült. Három óra alatt össze lehetett vakarni 90 %-ban, de elriadt. Most jazzt énekel, biztos abban is jó.   …Van olyan énekesnő, aki 30 éve jár hozzám. Szőnyi mondta nekem annak idején, hogy már ne azért gyere, hogy énekelni tanítsalak, hanem hogy én legyek a külső füled. Nekem is vannak évtizedek óta visszajáró növendékeim. És van Kossuth-díjas is, neki én a külső fül vagyok. Mi énekesek, belülről másképp halljuk magunkat.”

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!