Program


MISKA - múltidéző borosedények (tárlatvezetéses kiállítás)
4

MISKA - múltidéző borosedények (tárlatvezetéses kiállítás)

A Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum legújabb kamarakiállítása a múzeum Miska kancsóiból és emberalakos kerámiáiból mutat be válogatást, különleges helyszínen. A Budai Vigadó pinceszintjén található Lajos-terem egykor borlerakatként működött, és megcsodálható benne az eredeti középkori városfal is, nem mindennapi élményt nyújtva a látogatóknak.  több

Aktuális előadások




A Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum legújabb kamarakiállítása a múzeum Miska kancsóiból és emberalakos kerámiáiból mutat be válogatást, különleges helyszínen. A Budai Vigadó pinceszintjén található Lajos-terem egykor borlerakatként működött, és megcsodálható benne az eredeti középkori városfal is, nem mindennapi élményt nyújtva a látogatóknak.

A miskakancsó emberfejű, süveges borosedény, egyike a legnépszerűbb magyar fazekasmunkáknak. Miskakancsót hagyományosan csak az Alföldön készítettek, az első darab 1824-ből, Hódmezővásárhelyről származik. Ezt követően terjedt el más alföldi központokban, így elsősorban Mezőcsáton, Tiszafüreden, valamint Mezőtúron. A miskakancsók gyakori szereplője a kígyó, amely sok borosedény díszítésében megtalálható.
A Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum legújabb kamarakiállítása a múzeum Miska kancsóiból és emberalakos kerámiáiból mutat be válogatást, különleges helyszínen. A Budai Vigadó pinceszintjén található Lajos-terem egykor borlerakatként működött, és megcsodálható benne az eredeti középkori városfal is, nem mindennapi élményt nyújtva a látogatóknak. A Múzeumok Éjszakáján megnyíló kiállítás előre meghirdetett időpontokban tárlatvezetéssel látogatható. A tárlatvezetés hossza: ~45-50 perc. Egy tárlatvezetés alkalmával maximum 15 főt tudunk fogadni. A kiállítás nem akadálymentes. Kérjük érkezzenek időben, mert a tárlatveztés pontosan kezdődik és a későn érkezők már nem tudnak a csoporthoz csatlakozni!

A kiállítást díjtalanul látogathatják (csak a tárlatvezetés díja fizetendő - csak a jegypénztáron keresztül váltható ezer forintos áron):
- a 6 év alatti gyerekek
- az Európai Gazdasági Térség 70. életévüket betöltött állampolgárai
- a fogyatékkal élők és kísérőik (jogosultanként egy személy)
- szakmai ICOM-kártyával rendelkezők
- a közoktatásban dolgozó pedagógusok az adott tanévre érvényesített pedagógus-igazolvánnyal
- Pulszky Társaság tagjai - az adott évre érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkezők
- az újságírók (érvényes újságíró-igazolvány felmutatásával)

A díjtalan kiállítás belépőre jogosultak a tárlatvezetés jegyet csak személyesen a Hagyományok Háza jegypénztárában tudják előzetesen megvásárolni, érvényes igazolványuk bemutatása mellett. Kérjük, érdeklődjenek jegypénztráunk telefonszámán!

 

Ajánló


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Divat&Város kiállításunk utolsó hétvégéjén nagyszabású programsorozattal várjuk látogatóinkat. Kurátori és tematikus tárlatvezetésekkel, Miterrsisters workshoppal búcsúztatjuk nagysikerű tárlatunkat. Extrának pedig kurátori…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!