Program


Mini-Fesztivál • 4.4 / CAFe 2019

Mini-Fesztivál • 4.4 / CAFe 2019

A hangversenyen felhangzik Szőnyi Erzsébet 1947-ben, Kassák Lajos versére írt kompozíciója is, melynek nyilvános előadását a korabeli kultúrpolitika sokáig nem támogatta.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 20. vasárnap, 19:30

Mini-Fesztivál • 4.4

Dubrovay László: Három tétel trombitára és ütőhangszerekre – magyarországi bemutató
Tornyai Péter: fiori sfiorati (b) – ősbemutató
Bánkövi Gyula: Vízjelek – ősbemutató
Eötvös Péter: Sentimental
Szokolay Sándor: Missa Brevis per coro maschile
Hollós Máté: Szilencium (Áprily Lajos versére)
Horváth Márton Levente: O vos omnes
Szőnyi Erzsébet: Sicut cervus
Szőnyi Erzsébet: Külvárosi elégia – Kassák Lajos versére
Csiky Boldizsár: Moxa genezis (Kőrösi Csoma Sándor emlékére)
Sáry László: Zsoltárkánon

Közreműködik:
Pólus László [2, 3] – cselló, Szepesi János [2] – klarinét, Pálfalvi Tamás [1, 4] – trombita, Halmschlager György [1], Varga Zoltán Mihály [2, 3] – ütőhangszerek, Szent Efrém Férfikar (karigazgató: Bubnó Tamás) [5, 6, 7, 8, 9, 10, 11]

A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak. A fesztivál évről évre igyekszik lehetőséget biztosítani nagyobb apparátusra – kórusra vagy zenekarra – írt művek bemutatóinak is.
A koncert második részében a Szent Efrém Férfikar a kortárs kórusrepertoár legkülönbözőbb stílusú műveiből nyújt keresztmetszetszerű válogatást. Szokolay Sándor férfikari miséje az elmúlt harmincöt évben nem hangzott el Magyarországon, az eredetileg a Szófiai Férfikar számára szerzett darabot Bubnó Tamás vezényletével 2019 májusában ismerhette meg a hazai közönség.
A hangversenyen felhangzik Szőnyi Erzsébet 1947-ben, Kassák Lajos versére írt kompozíciója is, melynek nyilvános előadását a korabeli kultúrpolitika sokáig nem támogatta.

A Magyar Zeneművészeti Társasággal közös program.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

bohózat két felvonásban

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!