Program


Mesebolt Bábszínház: Holle anyó / SÁTOR

Mesebolt Bábszínház: Holle anyó / SÁTOR

Egy igazi Grimm-mesében senki sem lepődik meg azon, ha megszólal az almafa vagy a kemence, ha megsértődik a fazék, a hópihék meg dalra fakadnak. Holle anyó jól ismert történetét most az ország egyik legjobb bábtársulata, a Mesebolt színészei szépséges kesztyűsbábokkal, klasszikus paravános játékként adják elő.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 30. szombat, 15:00

A titokzatos asszonyság kunyhójába tévedő árva lány megtanulja, hogy a boldogságért nem elég kinyújtani a kezünket, meg kell érte dolgozni. A bizalom és a kitartás átsegíti a nehézségeken.

A Mesebolt Bábszínház előadásai nem csak a szombathelyieket varázsolják el: idestova negyedszázada járják az országot és a régiót díjhalmozó, a hagyományokat ápoló, ugyanakkor folyamatosan innovációra törekvő előadásaikkal. A bábszínházi műfaj jellegéből adódik, hogy néhány évente egy-egy produkció teljes közönsége lecserélődik, ilyenkor érdemes újra elővenni a régebbi darabokat is. A Veres András által írt és rendezett, nagysikerű Holle anyót 2011-ben mutatták be Szombathelyen, idén megújult szereplőgárdával tért vissza a színpadra. Holle anyó története, mint minden klasszikus mese, kétarcú: egyszer puha és szép, de hideg és pusztító is lehet. A gonosz mostoha és lusta lánya elkergeti a háztól az árvát, aki bár elkeseredésében kútba veti magát, végül a puha felhők közé jut. Kiállja az összes próbatételt, Holle anyó pedig cserébe gazdagon megjutalmazza. A hétköznapi varázslat azonban nem működik a mostoha szívtelen, irigy, rest lánya esetében, akit Holle anyó alaposan megleckéztet.

Ajánlatunk


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Ajánló


Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!