Program


Mellettünk (Grecsó fivérek összművészeti estje)
6

Mellettünk (Grecsó fivérek összművészeti estje)

Tartalmas, mégis intim, szórakozás, egy est a családról, a szerelmekről, az első csóktól az első válásig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 9. hétfő, 19:00

Amikor szegény édesanyánkat megkérdezik, mivel foglalkoznak a fiai, és megmondja, rendre azt kérdezik, és „normális gyereke nincs”? A falu zárt, kegyetlen és szép világ, olyan gyökér, olyan életkezdés, ami örökre meghatároz. Erről a közös identitásról mesélnek a Grecsó fivérek egészen más nyelven, egészen másképpen. A tánc nem magyarázza a szöveget, nem pantomim. A közös este Inkább különös küzdelem, lelki leltár, virtuális családállítás. Eltérő nézőpontok, más formák, a közös gubancok körül.

GRECSÓ KRISZTIÁN 1976-ban született Szegváron, a békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán végzett tanítóként, de sohasem tanított. A József Attila Tudományegyetem magyar szakát 2001-ben fejezte be. Öt évig élt Békéscsabán, volt a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke is. 2009-tõl vezeti az Élet és Irodalom próza és esszé rovatát. Isten hozott című regénye (Magvető, 2004) németül, csehül és szlovénül is megjelent. A Magvető gondozta a Pletykaanyu című novelláskötet második kiadását is 2005-ben, 2001-ben ezzel a kötettel robbant be Grecsó Krisztián a kortárs prózairodalomba. 2008-ban jelent meg Tánciskola című regénye. Legújabb műve, a Mellettem elférsz 2011 tavaszán került a könyvesboltokba. Drámáját, a Cigányokat (2010) Máté Gábor rendezésében tűzte műsorra a budapesti Katona József Színház. Déry Tibor-díjat 2004-ben, József Attila-díjat 2006-ban kapott.

GRECSÓ ZOLTÁN 1983. április 8-án született Szentesen, szabadúszó táncművész és koreográfus. 2006-ban Linzben diplomázott, majd számos magyar és külföldi koreográfussal dolgozott együtt – Stefanie Batten Bland, Duda Éva, Frenák Pál, Goda Gábor, Anna Tente. Több mint tíz év szakmai tapasztalatot követően 2009-ben megalapította saját improvizációs stúdióját, amely Willany Leó néven vált ismertté. Immár negyedik éve tanít a Színház és Filmművészeti Egyetemen, 2014-től Fülöp Viktor ösztöndíjas táncpedagógus és az Amatőr Táncszövetség művészeti alelnöke.

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!