Program


Meditációs hely

Meditációs hely

Diénes Attila szobrászművész kiállítása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Diénes Attila szobrászművész kiállítása

„A szobor átszellemült anyag, az élet káprázatával felruházott élettelen, anyagba kalapált extázis, csiszolt felületre izzadt érzelem, kristállyá dermedt életérzés, varázslat, üzenet, aminek anyagisága csak megjelenésében igaz.   A szobor szellemünk konkrét lenyomata, mondhatni kristálya. A kristály az anyag időtlen állapota, ahol a REND uralja a KÁOSZT és ezáltal a múltat a jövőbe vetíti. Legértékesebb kristályunk a gyémánt, amiről már tudjuk, hogy a felrobbant csillagok belsejéből került bolygónk anyagába. Az is tudott már, hogy az élet csillagporból született. Az ÉLET az evolúció egyre magasabb szintű stációin újra meg újra átrendeződik. A legfelső fokon a tudat szintjén önmagunkra találva, minden megvilágosodik és átlényegül. Az átlényegülést az anyagra vetítve, mágikus töltéssel feszülő formákhoz vezet.”

/Diénes Attila/

Az MMA Képzőművészeti Tagozata szervezésében megvalósuló tárlat tiszteletadás a 80 esztendős Mester életműve előtt.

Szervező: MMA Képzőművészeti Tagozat

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a Pesti Vigadó kiállításai szerdától vasárnapig, 10 és 17 óra között tekinthetőek meg.

 

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Ajánló


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

Liliom, a „szerethető csirkefogó”. Liliom, a „külvárosi hintáslegény”. Liliom, a „kallódó életművész”. A „proletár”. Az „áldozat”. Az „asszonyverő”... Molnár Ferenc…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!