Program


Mayberian Sansküllots / HEY, JUNE!

Mayberian Sansküllots / HEY, JUNE!

A tízéves fennállását 2020-ban ünneplő Mayberian Sanskülotts az elmúlt évtizedben egyre bővülő tagsággal az egyik legjobb kortárs magyar zenekarrá vált. Mi több, már nemcsak itthon gyarapszik rajongótábora, de a legjelentősebb európai fesztiválok némelyikén (például a barcelonai Primaverán vagy a Waves Viennán) is szívesen látott vendég.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 3. péntek, 20:00

Mayberian Sansküllots / HEY, JUNE!

ének - Csordás Zita
gitár - Balogh Gallusz
gitár - Dorozsmai Gergő
basszusgitár - Szigeti Árpád
dob - Hromkó István
billentyűk, vokál - Várnai Szilvia

A tízéves fennállását 2020-ban ünneplő Mayberian Sanskülotts az elmúlt évtizedben egyre bővülő tagsággal az egyik legjobb kortárs magyar zenekarrá vált. Mi több, már nemcsak itthon gyarapszik rajongótábora, de a legjelentősebb európai fesztiválok némelyikén (például a barcelonai Primaverán vagy a Waves Viennán) is szívesen látott vendég. A 2019-ben megjelent negyedik nagylemezzel pedig karakteres megszólalásuk - álomszerű, egyszerre romantikus és grandiózus hangzásuk - újabb irányokat is felmutat.

A Mayberian Sanskülotts Csordás Zita és Balogh Gallusz duójaként indult 2010-ben, és már korai, lo-fi-s házifelvételeiknek köszönhetően (Aloneinkápmegyer - 2011, PseudoDeath - 2012) kiemelkedtek dalaikkal, valamint a világfájdalmat varázsos spleennel keresztező, sajátos atmoszférateremtő képességükkel. De az elmúlt évtizedben minden tekintetben csak bővültek, fejlődtek és felnőttek. Ritmusszekcióval, majd billentyűssel és újabb gitárossal nőtt a tagság hatfősre, a magyar undergroundot is megidéző kezdeti megszólalásuk pedig még álomszerűbb és erősebb lett. Keserédes romantika, az éteri-zajos shoegaze gleccserként elomló grandiozitása és a kortárs dream pop visszhangfüggönyök között lebegő dallamai jellemzik utóbbi albumaikat (Adlait - 2016, Neverending Sorry - 2019), amelyek közül a legfrissebb már egy nagynevű kiadónál, a Tom-Tom Recordsnál jelent meg. Videóik szintén hatásosak (az Unreal az év klipje lett), élőben pedig lehengerlőek: a Mayberian-dalokra jellemző tiszta személyesség és az emelkedett spiritualitás is átélhető koncertjeiken.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!