Program


MÁTYÁS KIRÁLY ÉS A KÖZÉP-ITÁLIAI RENESZÁNSZ

MÁTYÁS KIRÁLY ÉS A KÖZÉP-ITÁLIAI RENESZÁNSZ

Előadó:Bálint Bertalan építész, képzőművész, művészeti elemző

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 7. szerda, 18:15

Ritkán fordult elő a történelmünkben, hogy tényezők voltunk a politikában és a művészetekben. Erre felkaphatja a fejét a kétkedő, hiszen alig van a reneszánsz korból emlékünk, különösen, ha a közép-itáliai, számtalan példával összevetjük maradék kincseinket. Miközben Magyarország az Oszmán Birodalom vészjósló nyomulása ellen összpontosítja gazdasági erejét, és katonai képességeit, addig Firenzében már áll a csodálatos dóm, Leonardo festi gyönyörű madonnáit, Michelangelo megszületett, és Urbinoban, Montefeltro hatalmas palotájában Piero Della Francesca megfesti híres oltárképét, a Madonna gyermekével festményét. Magyarországon Mátyás király befejezi Visegrád reneszánsz palotáját, kibővíti Buda várát, könyvtárat hoz létre a híressé vált Corvináknak, mintát mutat a magyar főuraknak, így Erdélyben és a Felvidéken épülnek – és maradtak meg jó állapotban napjainkig – a reneszánsz kastélyok.
Nagy korszak volt ez a művészek pártolásának és a művészeteknek.

Ajánlatunk


A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!