Program


María Pagés: Una oda al tiempo (Óda az időhöz) / BARTÓK TAVASZ 2022

María Pagés: Una oda al tiempo (Óda az időhöz) / BARTÓK TAVASZ 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 8. péntek, 19:00

Előadják: María Pagés, Julia Gimeno, Almudena Roca, Marta Gálvez, Ariana López, Rafael Ramírez, Juan Carlos Avecilla, Ciro Ortín, José Ángel Capel

Közreműködik: Ana Ramón, Cristina Pedrosa – ének, Rubén Levaniegos, Isaac Muñoz – gitár, David Moñiz – hegedű, Sergio Menem – cselló, Chema Uriarte – dob

 

Dramaturgia, szöveg: El Arbi El Harti

Látvány: María Pagés, El Arbi El Harti

Díszlet: Eduardo Moreno

Jelmez: María Pagés

Hang: Albert Cortada, Kike Cabañas

Fény: Dominique You, Pau Fullana

Ügyelő: Octavio Romero

Dekoratőr, öltöztető: Taller María Calderón 

Koreográfus: María Pagés

Rendező: María Pagés, El Arbi El Harti

 

„Mindenki tudja, hogy a tánc géniusza María Pagésban él – ehhez kétség sem fér. Ő azonban ennél sokkal-sokkal több: amikor táncol, mindent megmozgat maga körül, előadása után sem az ég, sem a föld nem marad ugyanolyan, mint előtte” – mondta a Nobel-díjas portugál író, José Saramago. A világhírű sevillai táncos új és friss impulzusokkal gazdagította a flamenco tradícióját, kortárs és élő művészeti nyelvként tekint e kultúrára és hagyományra. Munkáit a költészet és a zene köré építi, John Lennontól Verdin át Paco de Lucíáig sokféle forrásból merít ihletet.

Az Óda az időhöz a múlandóságról, az állandóságról és az örökkévalóságról mesél, derűsen, tabuk nélkül, ugyanakkor mély átéléssel. „Sorsunk nem a valószerűtlensége miatt irtóztató” – írta Jorge Luis Borges, és ezt vallja María Pagés is. „Azért irtóztató, mert visszafordíthatatlan és vastörvényű. Az idő anyagából vagyok. Az idő folyó, mely magával ragad, ám én vagyok az a folyó.”

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!