Program


Marco Da Silva Ferreira (PT): Bisonte

Marco Da Silva Ferreira (PT): Bisonte

Bölényekről és férfiakról... és arról, hogy mi rejtőzik a toxikus maszkulinitás mögött, arról, ahogyan azt megélik, és ahogyan táncolják.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 20. szerda, 20:00

Marco Da Silva Ferreira (PT): Bisonte

„A bölények hatalmas monstrumok, sugárzik belőlük a nyers erő, de valójában növényevők, és inkább zsákmányállatok, mint ragadozók." - magyarázza Marco Da Silva Ferreira, az előadás koreográfusa. A Teatro Municipal do Porto fiatal társművésze, a Hur(r)mano és a brother című előadásai után, most a - kapcsolatainkat  és személyiségünket alapjaiban meghatározó-  nemi identitás kérdéskörét veszi górcső alá és az ezzel kapcsolatos rejtett igazságot vizsgálja.

A hip-hop műfajából érkezve kívülről fújja a férfisztereotípiák jellegzetes mozgásformáit. A hat táncos ezeket a sztereotípiákat igyekszik lerombolni, a társastánc és a kabarék mozgásformáit alapul véve, ahol a nemekhez egyértelműen különböző típusú mozgásminták vannak rendelve. A koreográfus célja, hogy táncról táncra megszabadítsa előadóit a hiper-férfias mintáktól, hogy hozzáférjenek valódi identitásaikhoz és megleljék a belső igazságaikat. A nemek határai elhalványulnak, helyet adva a zord, sebezhető és gyönyörű létezésnek.

Az előadásban Ferreira a belső és érzékeny "én"-t kérdőjelezi meg. A táncosok megpróbálnak egy csoport részévé válni, anélkül, hogy elveszítenék saját identitásukat, és anélkül, hogy beskatulyázódnának. „A Bisonte egy olyan munkám, amit inkább életrajzi és önéletrajzi jellegű tapasztalataimra építettem, sokkal inkább, mint tudományos vagy konszenzuális tudásalapra.” Da Silva Ferreira a nagyvárosokban élő fiatalok körében egy bizonyos hiper-férfias attitűdöt azonosít. Ugyanakkor a jelenlegi generáció egy jelentős része feministaként és queerként azonosítja magát. Mit tekintünk ma férfiasnak? Mit tekintünk nőiesnek? Mit mond ez arról, hogyan gondolkodunk a testről, a nemekről és a hatalomról?

Marco da Silva Ferreira (1986, Santa Maria da Feira) táncos, koreográfus és a Pensamento Avulso művészeti vezetője. Az afroamerikai hatású urban táncstílusok hatására és azokból inspirálódva, autodidakta módon vált hivatásos koreográfussá. A fiatal portugál alkotó már második munkájával(brother) bekerült az Aerowaves művészei közé, a kortárstánc egyik feltörekvő csillaga.

Alkotók
művészeti vezetés és koreográfia: Marco da Silva Ferreira
előadók: Anaísa Lopes, Duarte Valadares, Eríc Santos, João Reis Moreira, Leo és Marco da Silva Ferreira
művészeti rendezőasszisztens: Pietro Romani
technikai rendezés és fénytervezés: Wilma Moutinho
zenei rendezés: Marco da Silva Ferreira
eredeti zene és hangtervezés: Rui Lima és Sérgio Martins
díszlettervező: Fernando Ribeiro
jelmezek: João Rôla
hangtechnikus: João Monteiro
rendező: Mafalda Bastos
produkciós vezető: Mafalda Bastos, Joana Costa Santos
produkció: Pensamento Avulso - Associação de Artes Performativas

koprodukció: Teatro Municipal do Porto (PT); São Luiz Teatro Municipal (PT); Théâtre de la Ville (FR); Charleroi Danse (BE) Rezidenciák O Espaço do Tempo (PT); Teatro Municipal do Porto (PT); Centro Cultural Vila Flor (PT); Charleroi Danse (BE); Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie; La Place de la Danse Centre de Developpement Chorégraphique National Toulouse - Occitane (FR).
Ügynökség: Art Happens

Támogató: Portugál Kulturális Intézet

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

vígjáték két részben

Gary úgy érzi, mindent megad a családjának. Értük dolgozik állandóan, ügyfeleivel is ezért jár el golfozni, meccsekre. Maggie magányosnak és elveszettnek érzi magát a házasságukban. Nem tudja, mit akar, csak azt, hogy képtelen így folytatni. Két középkorú ember. Egykor elkötelezték magukat egymásnak, a hétköznapok sűrűjében azonban egyszer csak elsodródtak egymástól. Mások már a vágyaik, mások a céljaik.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!