Program


MAO - Legendás Albumok / Oliver Nelson: The Blues and The Abstract Truth

MAO - Legendás Albumok / Oliver Nelson: The Blues and The Abstract Truth

A The Blues and the Abstract Truth egy hard bop gyöngyszem, ami a komponálás és hangszerelés felől tekintve is mestermű, illetve az egyéni teljesítményeket tekintve is. Izgalmas és testhezálló feladat a Modern Art Orchestra kiszenekara számára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 8. kedd, 20:00

MAO - Legendás Albumok / Oliver Nelson: The Blues and The Abstract Truth

Közreműködik:
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Ávéd János - szaxofon
Cserta Balázs - szaxofon
Ülkei Dávid - szaxofon
Cseke Gábor - zongora
Barcza Horváth József - nagybőgő
Csízi László - dob

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és internalizálják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének esszenciális összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterműveinek tradícióival és garantál friss zenei élményt.

Oliver Nelson The Blues and the Abstract Truth című lemeze nagy jelentőségű felvétel, s nem csak azért, mert az egyik legnépszerűbb jazz standard is ezen az albumon található. Az Impulse! Records gondozásában 1961-ben megjelent lemezen szereplő muzsikusok névsora azonnal elárulja, hogy a legmagasabb szintű előadásra számíthat a hallgató.

Ezen a lemezen jelenik meg először a szaxofonos-zenekarvezető ikonikus kompozíciója, a Stolen Moments. Noha a számot már egy 1960-as Eddie "Lockjaw" Davis-albumon is hallhatjuk, melyet nagyrészt Nelson hangszerelt, jazz standard a The Blues and the Abstract Truth-t követően vált belőle.

A lemezen közreműködő muzsikusok mindegyike fontos alakja a jazz-zene történetének. Freddie Hubbard trombitás a bop és a hard bop stílus megtestesítője, játékával óriási hatást gyakorolt valamennyi zenészre, aki utána következett. Legjobb szólói közül néhányat megtalálhatunk ezen az albumon. Eric Dolphy egyike a legkülönlegesebb hanggal rendelkező instrumentális zenészeknek, s ez nem csak különleges hangszerválasztásainak köszönhető. Dolphy az altszaxofon mellett fuvolázott és basszusklarinétozott is, az elsők között integrálva ezeket a hangszereket a jazz környezetébe.

A ritmusszekcióban Bill Evans zongorista, Paul Chambers nagybőgős és Roy Haynes dobos foglal helyet. Evans ekkorra már olyan legendás felvételeken szerepelt, mint a Kind of Blue, Chambers és Haynes pedig két évvel a The Blues And The Abstract Truth megjelenése előtt adtak ki közös lemezt. Valamennyien zenészek generációit nevelték fel művészetük segítségével és aktívan járultak hozzá egy zenei stílus fejlődéséhez.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!