Program


Mama klub Babusgató foglalkozással

Mama klub Babusgató foglalkozással

mondókákkal, sok dallal, furulyaszóval, valamint beszélgetéssel, közös gondolkodással

Aktuális előadások
Mama klub Babusgató foglalkozással
mondókákkal, sok dallal, furulyaszóval, valamint beszélgetéssel, közös gondolkodással
0−3 éves korig ajánlott

január 7-től keddenként 9.30−11.00

Baba-mama program, ami támogatja az egészséges kötődést, a jó anya-gyerek kapcsolatot, sőt a mozgás és beszédfejlődésbe is besegít! Mindezt ölbéli játékokkal, höcögtetőkkel, mondókákkal, együtt, nevetve.

A vidám játék után a Mama klubban egy igazi közösség várja tagjait, ahol olyan témákról beszélgetünk - szakértő vezetéssel -, ami a kisgyermekes anyukák, apukák életében fontos. Kitérünk egy-egy korszak vagy téma pszichológiai, fejlődés-lélektani jellegzetességeire. Nevelési ötleteket, jól működő módszereket osztunk meg egymással, és a jelenlévők érdeklődése, kérdései mentén beszélgetünk.
 

Januári téma: Az idő és annak beosztása

Az idő beosztása, megtervezése kisgyermekkel komoly kihívás. Januárban részletesen foglalkozunk az idő minden aspektusával. Legyen szó a napirendről, egy-egy életciklusról, a gyermekek idő fogalmáról, vagy az évet megtörő ünnepekről, jeles napokról.

01. 07. Időtervezés kisgyerekkel. Vajon tényleg lehetetlen küldetés? Tippek és trükkök, hogy jobban menjen.

01.14. A gyerekek és az idő? Melyik életkorban hogyan érzékelik a gyerekek az időt. Ha ezt tudatosítjuk, könnyebbek lehetnek a mindennapok.

01.21. Napirend, rendszerek, szokások. Ünnepeink, rítusaink. Fontosak? Kőbe vésve, rugalmasan? Mit jelent a gyereknek? Miben segít nekünk? Hogyan alakítsuk ki és őrizzük meg?

01.28. Egyéni életciklusaink születéstől halálunkig. Melyik szakaszban mi a feladatunk, mit kell megtanulnunk, hogy a következő szakaszt is jól vegyük? Útmutató a kiteljesedett élethez.


Februári téma: Párkapcsolat és gyerekek

Egy gyermek születése szükségszerűen megváltoztatja a meglévő párkapcsolatot. Statisztikák alapján a házasságok legnagyobb számban az első gyermek óvodás évei alatt mennek tönkre és végződnek válással. A boldog, hosszú közös családi élet és a jó gyermekkor a szülőpár kapcsolatán múlik.

02.04. Hogyan hat a gyermek születése a párkapcsolatra? Mi történik a nővel és mi a férfivel?
Van-e nagy Ő, azaz létezik az igazi?

02.11. Melyek azok a pontok a kapcsolatban, amelyek biztos rizikófaktorok, ezért külön figyelnünk kell rájuk? Hogyan alakíthatunk ki olyan szokásokat, amelyek a kapcsolat védőhálói hosszú távon?

02.18. Mit tehetünk, ha úgy érezzük, baj van? Hol tudunk segítséget kérni? Mi a párterápia és mi a családterápia? Mi van, ha csak az egyik fél érzi, hogy baj van?

02.25 - Hogyan hat a szüleink kapcsolata a mi kapcsolatunkra a múltban és a jelenben?


A foglalkozásokat Solymosiné Hoós Gabriella mentálhigiénés szakember vezeti, aki 10 éve tart Babusgató foglalkozásokat, és maga is 3 gyermekes édesanya.

Ajánló


Szeretettel várunk minden alkotni vágyót (14 éves kor alatt felnőtt kísérővel)

Irány az élet...így is lehet! Érettségin túl és Felnőtteknek! - Görög Ibolya előadása…