Program


Magyar népi hangszerek – Fúvósok / HANG-SZER-SZÁM

Magyar népi hangszerek – Fúvósok / HANG-SZER-SZÁM

A zenész-tudós Agócs már középiskolásként érdeklődött a tradicionális kultúrák iránt. Amellett, hogy tekintélyes mennyiségű népzenei gyűjtést végzett, évtizedek óta foglalkozik népzenei és néptáncrendezvények szervezésével, a népi kultúra legkülönbözőbb korosztályoknak szóló oktatásával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 30. szombat, 11:00

Magyar népi hangszerek - Fúvósok

Töröksíp és csimpolya, nádpikula és regőssíp, klarinét és kondáskürt: ebből a különös felsorolásból már biztosan világos, hogy a rendkívül gazdag magyar népi hangszertárból ezúttal a fúvósok kerülnek majd sorra. Hogy a nevekhez alakok, formák, színek, hangok és hangulatok is társuljanak, arról Agócs Gergely és kiváló zenészbarátai, meg a sorozat házigazdája és műsorvezetője, Farkas Zoltán „Batyu” gondoskodik majd. Autentikus élőzene és szakértő muzsikusok: ez a szórakozva tanulás bevett receptje.

A fúvós hangszerek az emberi lélegzet segítségével, az adott hangszer típusára jellemző fúvóka révén szólaltathatók meg. A klarinétot cigányzenekarok és falusi rezesbandák is előszeretettel használják, de önállóan pásztorhangszerként is számontartjuk. A modern tárogatót a cimbalom megújítójaként is ismert Schunda József után Schunda-tárogatónak nevezik. A klarinétnyelvű, de oboatestű, tölcséres furatú hangszer alsó regisztere trombitaszerűen fémes, felső regisztere puha, panaszos hangzású. A műsor élőzenés kíséretét Agócs Gergely és barátai szolgáltatják. A zenész-tudós Agócs már középiskolásként érdeklődött a tradicionális kultúrák iránt. Amellett, hogy tekintélyes mennyiségű népzenei gyűjtést végzett, évtizedek óta foglalkozik népzenei és néptáncrendezvények szervezésével, a népi kultúra legkülönbözőbb korosztályoknak szóló oktatásával. Műsorvezető társa, az Érdemes Művész címmel is kitüntetett Farkas Zoltán „Batyu” is ért a gyerekek nyelvén: a néptáncművész-koreográfus egyben jeles pedagógus.

Közreműködik Agócs Gergely és barátai
műsorvezető: Farkas Zoltán „Batyu”

Ajánlatunk


Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a nézőhöz, betekintést enged abba a világba, amibe sokáig csak maga Turing léphetett be.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál,…

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!