Program


Magyar Gábor kiállítása

Magyar Gábor kiállítása

A 35 év terméséből válogatott képek kiállítása egyfajta visszatekintés, összegzése egy folyamatos munkának.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A kiállított művek fő motívuma a cseppforma, és az abból született konstrukció. Ez a „csepp” motívum az európai ikonográfia két alapformájára vezethető vissza: a kör vagy gömbformára és a háromszögre. A kör, a gömb a „tökéletes” forma: a kör mint glória, a gömb mint a nőiség, a biztonság, az univerzum, az anyagi valóság, a térbeliség képzetének felidézője. Ezzel szemben a háromszög a szellemi-lelki valóság, az intuíció, a teremtés, a keresztény ikonográfiában a Szentháromság szimbóluma. Hegyes-éles mivolta a férfi princípiumhoz kapcsolódhat.

A két forma találkozásából született ambivalens forma a csepp mindkét jelleget hordozza magában, így természeténél fogva univerzális. Ez az egyszerre nyitott és zárt, a gömb és a gúla szimbiózisát megvalósító térhatású geometrikus alakzat egyszerre kelt antropomorf képzeteket is, egy emberi fej leegyszerűsített sémáját idézve. Térben kivitelezhetetlen mivolta és a térbeliség érzetét megjelenítő formája közötti feszültség a racionalitás és az intuíció együttes jelenlétére utal.

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata

A kiállítás látogatható: 2018.október 9. és november 18. között.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!