Program


Magyar Állami Népi Együttes - Múlhatatlan idő

Magyar Állami Népi Együttes - Múlhatatlan idő

Múlhatatlan idő - Tánckoncert
70 éves a Magyar Állami Népi Együttes
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 20. péntek, 19:00

„Elmúlt, mint száz más pillanat, s tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak.” – Végh György örökérvényű gondolata kínált fogódzót a Magyar Állami Népi Együttes társulata számára a Múlhatatlan idő című tánckoncert színpadra állításához.

 

Mi, a hagyományban élők, - a mögöttünk hagyott évek során - számtalan, paraszt emberekkel közösen megélt pillanatot őrzünk magunkban. Emlékeket, melyeket búvópatakként hordozunk magunkban, hogy azok a legváratlanabb pillanatokban bukkanjanak fel, bearanyozva mindennapjainkat.

 

Ilyen pillanatok közös megélésére hívjuk a tisztelt nézőt. Találkozásra, egy látszólag elmúló kultúra utolsó képviselőivel, énekesekkel, muzsikusokkal, táncosokkal. Felmutatva a  reményt, hogy az elmúlás valóban csak látszólagos, hiszen van folytatás, újabb és újabb generációk lépnek a régiek helyére.

 

Az alapításának hetvenéves évfordulóját ünneplő Társulat a Múlhatatlan idő című előadásában együtt lép színpadra a Kárpát-medence legkiválóbb magyar- és nemzetiségi hagyományőrzőivel, valamint Európa és Közép-Ázsia számos országából érkező népművésszel, zenésszel, énekessel, táncossal. Az előadás látványos és megélhető formában mutatja be az egyetemes európai paraszti kultúra mellett oly jellemző egymásra hatásokat és a nemzeti sajátosságokat is.

 

Zenei szerkesztő: Nyitrai Tamás

Rendező: Mihályi Gábor

Előadja: Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara

Vendégként közreműködik: Meghívott zenészek, énekesek, táncosok Európából és Közép-Ázsiából

Zenekarvezető: Radics Ferenc

Tánckarvezető: Ágfalvi György

Tánckari asszisztens: Borbély Beatrix, Jávor Katalin, Farkas Máté, ifj. Zsuráfszky Zoltán

Művészeti vezető: Pál István Szalonna

Együttesvezető: Mihályi Gábor

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!