Program


Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

A Magyar Állami Népi Együttes a szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát bemutató produkciója népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 22. szombat, 18:00

A nézők az advent utolsó napjának kora hajnaltól késő estig zajló örömteli pillanatait élhetik át a hótündérek hajnali hóvarázslásától, a hóemberek titkos találkozóján és a karácsonyi mézillatú, mágikus ételek elkészítésén át egészen a karácsonyfa-állítás és -díszítés meghitt ceremóniájáig.
A megbokrosodott szánhúzó lovak, a fergeteges hógolyócsaták, párválasztó korcsolyatáncok a humort sem nélkülözve készítik elő a karácsonyi ünnepkör egyik legnépszerűbb misztériumjátékát, a betlehemezést, amely az előadás végére összegyűjti a mesés utazás valamennyi résztvevőjét, hogy együtt élhessék át Isten fia megtestesülésének, a Megváltó világra jöttének őszinte örömét.
A Magyar Állami Népi Együttes hét képben megfogalmazott adventi táncjátéka (Hótündérek tánca; Csusszan a szánkó; HTT - Hóemberek Titkos Találkozója; Csilingelő lovas szán; Süssünk, süssünk valamit; Szabad-e bejönni ide betlehemmel?; Jaj, de szép a karácsonyfa) igazi ünnepi hangulatot teremt, közel hozza a karácsony titkát, felidézi a várakozás gyermeki örömét. Az előadást családoknak ajánljuk.

Közreműködik: a Budapesti Énekes Iskola Kórusa (művészeti vezető: Bubnó Tamás, Mezei János

Alkotók:

zenei szerkesztő, zeneszerző: Pál István Szalonna
koreográfusok: Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Mihályi Gábor
jelmez: Michac Gábor
díszlet, látvány: Cziegler Balázs
fény: Vida Zoltán
dramaturg: Kocsis Rozi
zenekarvezető: Radics Ferenc
tánckarvezető: Kökény Richárd
tánckari asszisztensek: Borbély Beatrix, Jávor Katalin, Ágfalvi György
művészeti vezető: Pál István Szalonna
rendező-koreográfus, együttesvezető: Mihályi Gábor

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!