Program


Lukács Miklós: A Cimbiózis világa / Jazzműhely

Lukács Miklós: A Cimbiózis világa / Jazzműhely

Lukács Miklós cimbalomművész kétségkívül a magyar zenei élet egyik legkivételesebb alakja: klasszikus zenei képzettsége lehetőséget adott számára, hogy a jazzel és a kortárs zenével is elmélyülten foglalkozzon. Virtuóz játékmódja és folyamatos kísérletezése korábban ismeretlen hangzások felfedezését eredményezte.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 25. szombat, 20:00

Könnyedén alkalmazkodik a legkülönbözőbb zenei stílusokhoz, és mindig magával ragadja a hallgatóságot. A jazz éppúgy inspirációt nyújt számára, mint a klasszikus és a kortárs zene, így szinte lehetetlen behatárolni, melyik műfaj jelenik meg erősebben saját kompozícióiban.
Orbán Györggyel és Baló Istvánnal 2013-ban alapította Cimbiózis elnevezésű trióját, mellyel kapcsolatban így fogalmazott: „Úgy komponáltam erre a trióra, hogy kamarazeneszerűen szólaljunk meg, ahol minden zenész egyforma súllyal van jelen. Ezért is választottam névnek a Lukács Miklós Trió - Cimbiózist, mert a köztünk lévő szimbiózis kulcsfontosságú.” Ezen az estén, mielőtt a trió a rá jellemző szabad, improvizatív zenével pódiumra állna, két, a klasszikus zene világából ismert partnerrel, Klenyán Csaba klarinétművésszel és Jankó Attila fagottossal kiegészülve bemutatják az együttes harmadik lemezének anyagát. A Lux et umbra - fény és árnyék - címet viselő új album e látszólag egymással ellentétes természeti jelenségek kapcsolódási pontjai, a köztük lévő testvériség és életünkre gyakorolt hatásuk megértését tűzte ki célul.

cimbalom: Lukács Miklós
klarinét: Klenyán Csaba
fagott: Jankó Attila
bőgő: Orbán György
dob: Baló István

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!