Program


LAJTHA FESZTIVÁL - Lajtha 9-10.vonósnégyese és zongoraquartetje
2

LAJTHA FESZTIVÁL - Lajtha 9-10.vonósnégyese és zongoraquartetje

Lajtha 9-10.vonósnégyese és zongoraquartetje
Közreműködik: Korossy Quartet és a Notos Quartett
A fesztivál egyik kiemelt koncertjén két kvartett szólaltatja meg Lajtha műveit.

Aktuális előadások



Korossy Quartet
A Korossy Quartettet a magyar kamarazenei színtér egyik legfrissebb és legígéretesebb formációja. Nem titkolt szándékuk, hogy továbbvigyék a magyarországi vonósnégyes-hagyományt. Az együttes jelenlegi tagjai: Korossy-Khayll Csongor, Osztrosits Éva, Kurgyis András és Devich Gergely.

Lajtha László: IX. és X. vonósnégyes, Op. 57 és 58.

Notos Quartett
Az ünnepelt németországi kvartett kifinomult kamarajátékáért és repertoáruk érzékenységéért kapott széleskörű elismerést, legújabb lemezük a Sony kiadásában jelent meg. Kortárs zeneszerzők műveit és a múlt század nagyjait ‒ köztük Lajtha zongoranégyesét  ‒ játsszák a nemzetközi porondon.

Lajtha Fesztivál
Komoly- és népzenei koncertek, filmkülönlegességek és családi programok várják a közönséget szeptember 6-8. között a magyar géniusz emlékének szentelt Lajtha Házban. A programkínálat gazdagsága és minősége tükrözi Lajtha László felbecsülhetetlen hagyatékát, korunk kiváló zenészeivel, huszonegyedik századi környezetben.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap.

Ajánló


A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

Csepregi Éva – Életmű Jubileumi koncert a Győri Nemzeti Színházban Csepregi Éva az év elején adott hatalmas sikerű, teltházas Életműkoncertet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!