Program


L1danceFest 2019-Saskia RUDAT (D) brainjogging // VERES Flóra/TalkingBodies (H) Egy az egyben
3

L1danceFest 2019-Saskia RUDAT (D) brainjogging // VERES Flóra/TalkingBodies (H) Egy az egyben

L1danceFest 2019
nemzetközi kortárs tánc-színházi előadások fesztiválja
2019. szeptember 1 – 4. Budapest

Számokban:
10 előadás – 2 workshop – 2 kiállítás és megnyitó akció – 10 önkéntes segítő – 9 országból érkezik hozzánk 11 nemzetközi…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 3. kedd, 20:00

showcase program

20.00 Saskia RUDAT (D) brainjogging

 

Koreográfus/Előadó: Saskia Rudat
Támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA

 

www.saskiarudat.com

 

A brainjogging olyan, mint az autoplay a YouTube-on, legörgetni a Facebook idővonalat vagy összevissza kapcsolgatni a tévécsatornákat. Készülj fel egy kis agytornára!

 

Saskia Rudat, miközben fürgén és váratlan módon ugrál képről képre, kanyargós agytornára hívogatja a nézőt. Mi is volt az? Egy fóka? A halál? A Dirty Dancing? Szex? Balett? Krisztus vagy netán egy felvonó? Készülj fel egy kis agytornára!

 

A díjnyertes brainjogging-al Saskia Rudat, miközben fürgén és váratlan módon ugrál képről képre, kanyargós agytornára hívogatja a nézőt. Mi is volt az? Egy fóka? A halál? A Dirty Dancing? Szex? Balett? Krisztus vagy netán egy felvonó? A brainjogging olyan, mint az autoplay a YouTube-on, legörgetni a Facebook idővonalat vagy össze-vissza kapcsolgatni a tévécsatornákat. Készülj fel egy kis agytornára!

 

 

 

 

 

Saskia Rudat 1991-ben született Drezdában. Miután pszichológiát hallgatott a jénai Friedrich Schiller Egyetemen a Folkwangra járt, hogy fizikai színházi tanulmányai után színészként, táncosként és alkotóként folytatssa. Érdeklődési területe a színház, zene és szöveg, valamint a tánc, az akrobatika, a koreográfia, performanszművészet, az objekt színház és a díszlettervezés. Ivo Schneiderrel karöltve a SÄCHSISCHE SCHWEIZ kollektiv alapítója, amely eddig három egész estés, valamint számos rövidebb alkotást jegyez. Szólóművészként és koreográfusként az absztrakt mozgás és a sajátos képzelet közötti kapcsolat, a közönséghez fűződő kapcsolat, a ritmus és bohóc előadásmódra jellemző mozgásszerkesztés foglalkoztatja. Rövidebb alkotásaival nemzetközi fizikai színházi és táncfesztiválokon szerepel. Brainjogging című előadásával 2017-ben a kölni SoloDuo fesztiválon a legjobb előadó díját, valamint a 2019-es Explosive Festival közönségdíját  nyerte el. 2019 őszén mutatja be első, egész estés szóló show-ját. 2017 óta a Physical Theater Netzwerk munkatársaként az Észak-Rajna-Vesztfália-i fizikai színházi művészek láthatóságának és munkakörülményeinek javításán tevékenykedik.

 

____________________________________________________________________

 

20.45 VERES Flóra/TalkingBodies (H) Egy az egyben munkabemutató

 

Alkotó/Koreográfus/Előadó: Veres Flóra (L1-tag)
Zeneszerző/Előadó: Horváth Ádám Márton (L1-tag)
Mentor: Ladjánszki Márta (L1-tag)
Fénytervező: Zakariás Máté
Videó/Fotó: Tóth Mátyás

 

Támogatók: L1 Egyesület, NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, EMMI, Inversedance


 

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre. 

 

www.facebook.com/FloraVeresMovingWorld

 

Az „Egy az egyben” egy világ ahol felpróbálhatjuk az élet szerepeit és szabadon alakíthatunk rajtuk.

 

„Férfi, nő, anya, apa, gyerek. Egyik szerepből lépünk át a másikba, miközben megmaradunk az elsőnek is lenni. Az „Egy az egyben” egy világ, ahol felpróbálhatjuk ezeket és szabadon alakíthatunk rajtuk. Belső utazás időn és téren át, érintve a szerelmet, hiányt, közösséget, magányt, nemeket és nemtelenséget, önmagunkat és egymást, hogy végül megérkezzünk az új önmagunkba…”

 

Kitől kapjuk az életet? Hogyan örököljük a sorsunkat? Valamit kapunk és valamit adunk tovább. „Egy az egyben, tiszta anyja ez a gyerek!” Hol van a személyiségünknek a határa? Ahol a testünké? Vagy az vajon képes kiterjedni és „átcsúszni” egy másik emberbe? Belőlem van, az utolsó sejtjéig, húsa-vére, de nem én vagyok. Akkor ki vagyok én? Hogyan változnak meg a szerepeim az élet folyásával? Gyermekből felnőtt leszek, de megmaradok valakinek a gyerekének is lenni. Valaki gyereke és valaki anyja. Valaki társa. Ki leszek én, amikor egy új szerepem lesz az életben?

 

„Egy az egyben” egy fizikális, tánc-performansz kutatás, a test és lélek újjászületését, az élet során való átalakulását, folyamatos formálódását, a személyiség rétegződését, színesedését járja körbe. Hogyan bújik elő az „ember” a testből, hogyan alakul át gyermekből szülővé, miközben megmarad gyermeknek is lenni. Hogyan hat ez a fejlődés a személyiségre, hogyan formálja a világlátást az „örökölt” élet. Mi az, amit kapunk, amivé leszünk vagy amit átadunk, hogyan van kapcsolatban múlt és jövő rajtunk keresztül? Életünkkel egy kis szeletet „vágunk ki” a világból és az Időből, ezt kapjuk és töltjük meg. Ezt a kapott időt tömörítem most össze egy színházi előadás kereteibe

 

„Ahhoz, hogy megértsük önmagunkat, megtaláljuk elakadásaink okait, feltárjuk szorongásaink, rosszkedvünk, kudarcaink magyarázatát, vagy megértsük, miért ismételjük újra meg újra boldogtalan párkapcsolati forgatókönyveinket, nem elegendő csak a saját életünket nagyító alá venni. Szüleink, nagyszüleink, soha nem látott őseink tapasztalatai, élményei, félelmei és szenvedései súlyos örökségként befolyásolják sorsunk alakulását. (…) egyetlen ember sorsa sem értelmezhető a transzgenerációs (vagyis generációkon átívelő) hatások figyelembevétele nélkül.” (Orvos-Tóth Noémi. Örökölt sors. 2018: 12 – 13)

 

 

 

 

 

Veres Flóra az örök kereső. A Magyar Táncművészeti Főiskola után Hollandiában majd Belgiumban képezte tovább magát. Munkái és ösztöndíjak révén eljutott Spanyolországba, Franciaországba, Németországba, Szicíliába és az USA-ba, alkotói és táncos rezidenciákon vett részt. 2018-ban a hollandiai Fontys Művészeti Akadémia Performing Public Space szakán szerzett mesterszakos diplomát. 2016 óta folyamatosan együtt dolgozik a Cipolla Collectivával és TalkingBodies néven önállóan alkot. Munkáiban a test és lélek viszonyát kutatja, személyes és csoportos szinten is; a mindenkori jelen pillanat megélésének lehetőségeit, a szavak nélküli egymásra figyelés és közös megértés energiáit. 2018-ban az L1 Egyesület rezidens művésze, és 2019-től tagja.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!