Program


Kurtág / Haydn / Dvořák - Óbudai Danubia Zenekar

Kurtág / Haydn / Dvořák - Óbudai Danubia Zenekar

Az "Út a zenéhez" sorozat hetedik koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 13. péntek, 19:30

Kurtág...quasi una fantasia...

Haydn |f-moll szimfónia, „La passione"

Dvořák |Csellóverseny

Közreműködik |Perényi Miklós – cselló

Vezényel|Hámori Máté

A világ sokszor úgy működik, mint a tenger: felszínre dobja a szemetet, PET palackot, kőolajszennyezést, mocskot – míg mélyen, fénytől, emberektől elrejtve őrzi igazi kincseit. Perényi Miklóst múltkor a Déli Pályaudvar előtt láttam ácsorogni, gondolom, várt valakit, taxit, ilyesmi, hátán a csellója, befele néz, az alázat élő szobra. Az emberek mérgezett egérként szaladgálnak körülötte, nyilván senki nem tudja, ki ő. Kurtág dettó: koncertre jár, hallgat, véleményez, remekművet ír még kilencvenen túl is, de egy kereskedelmi híradóba nem férne be ő és „avítt” művészete. Köztünk járó óriások ezek az emberek, korunk kulturális csúcsteljesítményei, de arcukat, nevüket csak pár százan ismerjük. Jobb ez így, viszonylagos békében hallgathatjuk a zenéjüket, ilyenkor nem baj, ha elefántcsonttoronynak tűnik a Zeneakadémia: néha élvezni kell a kiválasztottság érzést: én élőben hallhatom Őt, akit csodálva századunkat próbálja majd megérteni egy gyerek 2157-ben.

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tartunk, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!