Program


Kurázsi és gyerekei
5

Kurázsi és gyerekei

Mennyit adunk fel meggyőződésünkből a túlélés érdekében? Vélt vagy valós háborús helyzetben hogyan és miért uralkodik el az embereken az önzés? Ha szeretteinket féltve nem állunk ki az igazságtalanság ellen, nem épp őket sodorjuk-e egy amorális világba? Lehet-e az igazságtalanságot természeti erőként zsebre dugott kézzel szemlélni, és passzívan kivárni, amíg elmúlik? | fotó: Mészáros…

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 21. hétfő, 19:00

Ellentétes hitek és érdekek, zászlócserés meggyőződéscsere, széljárás szerinti szókimondás és pofatartás, a folyton fenyegető háború és az ez által generált háborús retorika (legyen szó különböző kultúrák találkozásáról, kontinensünk határainak védelméről, vélt vagy valós külső ellenségről vagy belső érdekkülönbözetekből fakadó uszításról) – ismerős közeg és létforma. Brecht először 1941-ben bemutatott előadása máig tisztán világít rá az ilyen helyzetekben elállatiasodó emberre. A Kurázsi és gyerekeinek előadása problémafelvető kor- és öndefiníció, a bátorság relativizálódó fogalmának és magatartásának vizsgálata a társadalmi lény és a függetlenszínházi alkotó nézőpontjából.

Az előadás a Suhrkamp Verlag AG engedélyével, a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítésével jött létre.

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg.

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Füge Produkció, Staféta, Nemzeti Kulturális Alap, Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete, Summa Artium Kultúra támogató Magánalap, Roland. Külön köszönet Kulcsár Viktóriának,  Kováts Adélnak, a Radnóti Színháznak, Mácsai Pálnak, az Örkény Színháznak és Presser Gábornak, a 10 című előadás alkotóinak, akik a POSZTon elnyert legjobb előadás pénz díját felajánlották a Kurázsi és gyerekei produkciónak. A jelmezekhez köszönjük a Szia+ Adománybolt támogatását!

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!