Program


KÖZÉPKORI ÖSSZMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ

KÖZÉPKORI ÖSSZMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ

Középkori összművészeti találkozó
Az Esemény időpontja: 2018-11-10 17:00
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 10. szombat, 17:00


Program

Előtér:

17.00 Kiállításmegnyitó-Both Teodóra festőművész kiállítása

Debrecen mellett egy tanyán élek és festek. Gyerekkoromban tehetséges rajzosnak bizonyultam, később az ecset felváltotta a ceruzát . A debreceni Medgyessy kör tagjaként csiszoltam tudásomat. Mesterem volt Bíró Lajos, Baráth Pál, Potyók Tamás. A nagybányai Prof. Dr. Nicolae Suciu mellett volt szerencsém több-kevesebb időt tölteni. Az ő stílusa van rám a legnagyobb hatással.
Számos csoportos és egyéni kiállítást tudhatok magam mögött. Utóbbi évek nagy kiállításai: Mór Lamberg Kastély, Gyulai Várszínház, Budapest LOOK Gallery, a Lengyelországi Nemzetközi Triennálé, az "Ezüst Négyszög". Bejutottam a szegedi biennálé egy korábbi előzsűrijébe és több Hajdú - Bihar Megyei Őszi tárlaton is szerepeltem.
Kísérletező alkat vagyok, mind technikai téren, mind pedig az anyagok felhasználása területén is.".
Minden kiállításom kedvenc idézetemmel nyílik: " MERJ ÉBREN ÁLMODNI ".

17.30 Bábelőadás Fekete Dávid-Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a török

Réges-régen, hajdanában, mikoron még a török uraskodott a kicsi Magyarországon, élt egy legény, kit csak úgy emlegettek, hogy a Törökvész Vitéz. Bizony még az öreg ördög is kéthetes búskomorságba esett, ha meglátta vitézünk piros sipkás kobakját dalolva közeledni. Mert jaj volt annak, aki valamely gonosz fondorlat elkövetésén mesterkedve találkozott az igazságosság hétmázsás pofonjaival.

19.00 Sub Rosa zenekar

A Sub Rosa 1999-ben alakult Törökbálinton. Az együttes középkori, azon belül is legfőképpen 13. századi, európai hangszeres zenét játszik. A több száz éves darabokat a középkorban használt hangszereken, korabeli kosztümben szólaltatják meg, főleg történelmi tematikájú rendezvények alkalmával. Hangszeres műsoruk leginkább vásári hangulatba illő „középkori térzene”.

Nagyterem:

18.00 Sárkánykönny zenekar

A Sárkánykönny akusztikus folk-fantasy zenekar 2007-ben alakult. Zenéjük a középkori/reneszánsz régizenéből, a pagan folkból, a világzenéből és a rockzenéből egyaránt merít. Szövegeikben nagy hangsúlyt kapnak a misztikus elemek: tündérek, manók, törpék. Az általuk megálmodott mesevilágot igyekeznek a közönségnek is bemutatni.

19.00 Hollóének Hungarica Régizene Együttes

A Hollóének középkori zenét játszó zenekar. Eredeti középkori dallamok mellett modern átdolgozásokat is előadnak népzenei, világzenei stílusban. Az együttes hagyományőrző eseményeken lépnek fel Európa-szerte. A zenekar egyik meghatározó karaktere, a középkori, vagy középkori hangzást utánzó hangszerek választása. Ezek a régimódi hangszerek nem tömegtermelésben, hanem mesterek felkérésével, egyedileg készültek.

20.00 Szelindek Régi-Világzenei Forgatag

A Szelindek a mesés kelettől, az jó magyar végeken át, egészen a viking vizekig szól. A zenekar 9 éve alakult és azóta járja a nagyvilágot és annak szebbnél szebb várait, kastélyait. Zenei stílusát tekintve régi-világzenét játszik, korhű hangszereken, úgymint: töröksíp, tekerőlant, duda, mandolin, koboz, nagydob. Mottójuk: "Életünk a hagyományőrzés, a hagyományőrzőkért!"

21.00 Anno Musica

A 2014 nyarán alakult ANNO Musica együttes hidat kíván teremteni régi és modern muzsika, a klasszikus és újszerű hangzásvilág között. Az együttes instrumentáriumában egyaránt megtalálhatóak történelmileg hiteles hangszerek (pl. görbekürt, shalmei) és népi hangszerek (koboz, citera, tekerőlant, duda, sípok, furulyák, stb.). Különlegessége a zenekarnak, hogy a régizenét az autentikus népzene irányából közelíti meg. A koncerteken felhangzó egyházi és világi zene hiteles középkori forrásokból származik. Az ismert és ritkán felhangzó európai dallamokon kívül magyar historikus énekek is helyet kapnak a repertoárban. Az ANNO Musica önálló koncertek mellett történelmi fesztiválokon, vásárokon, karneválokon, ünnepségeken is közreműködik.

22.00 Bordó Sárkány Régizene Rend

Bordó Sárkány Régizene Rend, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Ezalatt azt értik, hogy a középkori táncokat és dalokat önkifejező módon közelítik meg, a saját szerzemények pedig magukon viselik a középkori zene stílusjegyeit. Igazi fúziós zenéről van szó. Fontos az autentizmus, mégis, az eredeti dallamot és szöveget bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel. A zenekar saját szerzeményei mellett magyar táncokat és dalokat ad elő, illetve más népek világi és egyházi zenei világából merít (skót, ír, breton, német, szefárd zsidó, kasztíliai, francia, provanszál, katalán).
A zenekar, megalakulásától számítva, az elmúlt 8 évben 13 különböző külföldi országból kapott meghívást.A csapatnak 3 nagylemeze jelent meg, 2010-ben „Világfa”, 2013-ban „Óperencia”, valamint idén tavasszal „A Lány és a Sárkány” címmel.


Kisérő rendezvények:

- Hősök kapuja - lovagi párviadalok, középkori divatbemutató
- Kis Aletta „Amaya” – keleti hastánc
- Szárnyas Sárkányok – gólyalábas zenés vásári örömködés

A teljes rendezvény alatt kézműves vásár

Jegy:
Elővételben: 1000.-Ft
A rendezvény napján: 1500.-Ft
 

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!