Program


Kornis Mihály: Körmagyar (felolvasószínház)

Kornis Mihály: Körmagyar (felolvasószínház)

Kornis Mihály KÖRMAGYAR c. drámájának felolvasószínházi előadása Csákányi Eszter és a szerző előadásában.
A felolvasószínházat helyre szóló jegyekkel lehet megtekinteni a FÉM színháztermében, az előadást egy szünettel tartjuk meg.

"Öt estét kaptam az évadból, hogy játszhassak, színész is lehessek legkedvesebb darabjaimban: adjam elő őket Önöknek. Nem is egyedül játszom az első három színházi estemen, hanem nagy színésznőkkel; volt kollégáimmal, barátaimmal, pályám tanúival.
Először Csákányi Eszterrel, október 28-ikán a Körmagyart adjuk, azután Molnár Piroskával november 22-ikén a Kádárék balladáját, végül 2020. január 3-án Eszenyi Enikővel a Kozma kerül színre.
Én leszek minden férfi, már ahogy az történni szokott írás közben, és ők az összes nők egy-egy darabban, mert ők a lelkem másik fele.
2020. február 24-én eljátszanám ifjúkorom sikerét a Nemzetiben, a Halleluját. Szoktam. CD-n már megjelent, de élőben először hallják.
2020 április 6-ikán pedig még nem döntöttem el, mit játszom: vagy épp írt könyvemből néhány monológot adok elő, vagy egy darabot.
Meglátjuk. De Andai Kati lesz a partnerem!
Személyesen hívom Önt, bizony, vegye úgy…
Az életem kerül bemutatásra ezekben a nekem döntő darabjaimban.
Gyertek! Kiteszem érte a szívem az asztalra."
(Kornis Mihály)

Ajánló


Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás,…

Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival. A különleges, szabadtéri helyszínen művészeink előadásában részleteket…

Talján urak, olasz slágerek, az utánozhatatlan dolce vita, nyár, szerelem, vagyis: az Anconai…