Program


KMO filmklub - A tanú

KMO filmklub - A tanú

Magyar filmszatírák KMO Filmklub 2022-es vetítése között.
Beszélgetőtárs: Bárdos Csaba filmesztéta
A filmek felújított kópiák a Nemzeti Filmarchívum jóvoltából!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 4. péntek, 18:00

2022. február 4. péntek 18.00
A TANÚ - cenzúrázatlan verzió
(Bacsó Péter - 1969 - 112 p.)

A cenzúrázatlan, digitálisan felújított kópiát a 2019-es cannes-i fesztiválon mutattak be, így ezt a filmet még kevesen láthatták. Pelikán József a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják…Zenéjét szerezte: Fényes Szabolcs, Vukán György.

Főszereplők:
Kállai Ferenc, Őze Lajos, Fábri Zoltán, Monori Lili, Both Béla, Bicskey Károly, Kézdy György, Horváth József, Rátonyi Róbert...

A filmvetítés mellett ajánljuk Vendégeink figyelmébe a Körúti Színház A tanú c. színházi előadását is, amely április 3-án vasárnap 15 órakor kerül színre a KMO-ban!

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!