Program


Kifestett idő - Fehér László festőművész kiállítása

Kifestett idő - Fehér László festőművész kiállítása

FEHÉR LÁSZLÓ Kossuth-díjas festőművész

 

Kifestett idő című kiállítása

 

2020. július 1. – augusztus 13.

 

A kiállítás Fehér László legújabb műveit mutatja be, azokon belül is két műcsoportra, az Emléknyomatok című festménysorozatra és a művész új papírmunkáira fókuszál. Az Emléknyomatok festményein visszatér a művész korábbi periódusaiban más-más kontextusokban megjelenő rózsaszín, amely ezúttal a családi archívumból származó fényképeket, illetve ismeretlenek által készített amatőr felvételeket idéző hétköznapi jelenetek éteri, absztrakt közegeként jelenik meg. Az elhalványult-kifakult nyomatokhoz is hasonlatos festményeken és papírmunkákon lebegő, izolált emberalakok jelennek meg. A tünékeny árny- és emlékképek kiszakadnak térből és időből: köthetők ugyan bizonyos történeti korszakokhoz, egyúttal kívül is kerülnek az idő folyásán, ám a velünk élő múlt lenyomataiként tűnnek fel.

 

A védőtávolság biztosítása, valamint a nagyobb tömegek elkerülése érdekében a tárlat regisztrációs jegy megvásárlásával látogatható (a regisztrációs jegy ára 200 Ft). A Galériában egyidőben egyszerre 15 fő tartózkodása ajánlott. Az esetleges várakozást illetően köszönjük megértésüket.

 

Jegyek kaphatók a hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, valamint a MOMkult jegypénztárában (1124 Budapest, Csörsz utca 18.) és a Hegyvidék Galériában (1126 Budapest, Királyhágó tér 10.).

 

A kiállítás 2020. augusztus 13-ig tekinthető meg a Galéria nyári nyitvatartási idejében, kedden, szerdán és csütörtökön 12:00–18:00 között.

 

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

 

Ajánló


Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztópikus világba, ahol az állam…

A Mágnás Miska érdekessége, hogy az operett irodalom azon ritka darabjai közé tartozik,…