Program


KEREKES BAND 25 - Jubileumi nagykoncert

KEREKES BAND 25 - Jubileumi nagykoncert

25 év zene, 25 év barátság, 25 év kitartás, 25 év hit, 25 év Kerekes. #kerekes25

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig 25 évet ölel fel. Ezalatt a negyedévszázad alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 27. szombat, 20:00

Az 1995-ben Egerben alakult Kerekes Bandnek eddig kilenc sorlemeze jelent meg, amelyből három aranylemez, egy platinalemez lett, kettő pedig elnyerte a Fonogram-díjat. ‘Pimasz’ című bemutatkozó lemezüket az angol Songlines magazine 2005 legjobb lemezei közé választotta, Back to Folk lemezük pedig az európai világzenei chartlista 6. helyéig jutott. 2008-ban a Kerekes Bandet Magyarország kulturális nagykövetévé választották. Eddig 26 országban léptek fel Jamaicától Kazahsztánig, Írországtól Spanyolországig. Zenéjük az Argo2 című közönségfilm filmzenéje, Kábé23 címmel könyv jelent meg róluk.

Akezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos, magyar  pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedélikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozókobozés brácsa lüktetése, Námor Csabaés Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethno funkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter,és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé.

A zenekar közleménye: "A Kerekes Band 25 éves jubileumi éve sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Elmaradtak a külföldi és a hazai turnék, és az előre lefoglalt koncertek csupán töredékét tudtuk megtartani. Ez a szomorú időszak ismét eszünkbe juttatta, milyen sok segítséget kaptunk kezdetekkor. Most mégis úgy érezzük - segítség hiányában - kicsit egyedül maradtunk. Csak hozzátok, rajongókhoz fordulhatunk, akikkel számtalan közös élményt éltünk már át, és mindvégig kitartottatok mellettünk. Amennyiben lehetőségetek engedi, segítsétek a zenekar következő 25 évét támogatói jegy vásárlásával. Köszönjük!”

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!