Program


Képzőművészeti kalandozások Görbe Márkkal: Kelevézek, kopják és koporsók

Képzőművészeti kalandozások Görbe Márkkal: Kelevézek, kopják és koporsók

Görbe Márk művészettörténész előadássorozata

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 6. kedd, 18:30

Barabás, Lotz, Munkácsy, Feszty – néhány fénylő állócsillag a XIX. századi magyar festészet egén. A hazánk egyik aranykorát, a magyar kultúra egyik legtermékenyebb időszakát felelevenítő előadássorozat az ő pályafutásukat is bemutatja. Ez a kor számos művészeti stílustörekvés párhuzamos jelenlétének időszaka: a romantika szenvedélyessége keveredik a biedermeier kedélyességével és a historizmus ünnepélyességével. Ekkor válik egyetemes rangúvá képzőművészetünk, épül ki művészeti intézményrendszerünk, és ünnepeljük fényes külsőségek között a honfoglalás ezeréves évfordulóját is. Az érdekes történetekkel fűszerezett vetített képes előadások ebbe a különleges korba nyújtanak élményteli bepillantást.

2018. november 6., kedd 18.30
Kelevézek, kopják és koporsók – A XIX. századi magyar történelmi festészet

Nagyszabású történelmi tabló tárul elénk, ha a XIX. század második felének történelmi tárgyú festészetével kívánunk megismerkedni. A vad csatákat, hősies küzdelmeket és borzalmas bűnhődéseket bemutató alkotások születése elválaszthatatlan a szabadságharc és kiegyezés körüli idők hangulatától, témájuk azonban a korábbi századokat idézi. A nemzeti tudat erősítését is szolgáló művek legnevesebb alkotói közé tartozik a megtörhetetlen jellemű Madarász Viktor, a filozofikus hajlamú Székely Bertalan és a pompakedvelő Benczúr Gyula. Az ő festményeiken kívül szó lesz még a korszak egyik művészeti csúcspontjáról, a grandiózus méretű, a honfoglalást bemutató Feszty-körképről is.

Jegyár: 800 Ft
Nyugdíjas/diák/pedagógusjegy 600 Ft, valamint terézvárosi lakosoknak: 400 Ft

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!