Program


Kamarazene a Karmelitában – HOMMAGE A BARTÓK Emlékhangverseny – Liszt Ferenc Kamarazenekar

Kamarazene a Karmelitában – HOMMAGE A BARTÓK Emlékhangverseny – Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Nemzeti Hauszmann Program keretében megvalósult felújítás eredményeként a Karmelita épületegyüttes megújult templomterében 2020 őszén programsorozat indul útjára, mellyel a főváros legrégebbi rendezvényhelyszíne születik újjá, és folytatódik az épületben megrendezett komolyzenei hangversenyek nemes hagyománya.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

HOMMAGE À BARTÓK

Emlékhangverseny  a zeneszerző halálának 75. évfordulóján. 

Műsor:

Bartók Béla: Román népi táncok

Bartók Béla: Divertimento

szünet

Ludwig van Beethoven: A-­dúr „Kreutzer” szonáta – Tfirst Zoltán vonószenekari átirata

Közreműködik: Liszt Ferenc Kamarazenekar

Koncertmester: Tfirst Péter

Jegyár: 4900 Ft

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének állandó szereplőjeként több mint fél évszázada képviseli és népszerűsíti a magyar kultúrát szerte a világban. Ünnepi Bartók­-műsoruk nyitó számaként a Román népi táncok hangzik el, melynek kapcsán Kroó György így fogalmazott: „Csak akinek módja volt az erdélyi falvak román népi táncait a helyszínen élvezni, az tudja igazán, mennyire a népi élet teljességét, gazdagságát idézi fel Bartók feldolgozása a hangversenyteremben.” A népi dallamokat a háromtételes Divertimento követi, melyet Bartók a karmester­mecénás Paul Sacher megrendelésére komponált 1939-­ben. Energikus témák, lírai dallamok, kemény ritmusok, éjszaka­zenék és vidám szakaszok alkotnak egységet a darabban, mely világszerte Bartók egyik legnépszerűbb zenekari műve. A koncertet egy nem mindennapi átirat, Beethoven drámai erejű Kreutzer szonátájának vonószenekari változata zárja, melyet Tfirst Zoltán készített kifejezetten a Liszt Ferenc Kamarazenekar számára.

Ajánlatunk


elkafkásodás két részben

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!