Program


JOY!Guru: Debashish Bhattacharya, Wojtek Traczyk, Hubert Zemler / Slide gitárral Hawaiitól Indiáig

JOY!Guru: Debashish Bhattacharya, Wojtek Traczyk, Hubert Zemler / Slide gitárral Hawaiitól Indiáig

A 2018-ban megjelent JOY!Guru felvételeit egyetlen éjszaka alatt rögzítették Varsóban. A hindusztáni rágákkal együtt ragyog a jazz, a blues és a hawaii zene, abban a magasságban, ahol Kelet és Nyugat elválaszthatatlan egymástól. Ennek a kivételes pillanatnak a megismétlődésére számíthatunk a Fesztivál Színházban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 4. szerda, 20:00

Az 1963-ban született Debashish Bhattacharya napjaink egyik leghíresebb indiai zenésze, aki maga alkotta slide gitárjaival új fejezetet nyitott a klasszikus indiai zene interpretálásában. Ötvenéves pályafutása során több mint háromezer alkalommal lépett fel, és a slide gitár egyedüli gurujaként a világ minden tájáról érkező tanítványok százainak adott nélkülözhetetlen útmutatást kolkatai zeneiskolájában. A világzene és a jazz olyan sztárjaival dolgozott együtt, mint John McLaughlin, Jerry Douglas, Ballake Sissoko, Bob Brozman és Ustad Zakir Hussain, tradicionális és fúziós lemezeivel egyaránt rendkívüli sikereket - többek közt kétszeres Grammy-jelölést - ért el. A Mahima, a Calcutta Slide-Guitar, Vol. 3., a Calcutta Chronicles, a Slide Guitar Ragas from Dusk Till Dawn és a Hawaii to Calcutta immár kitörölhetetlen a műfaj alapvetései közül.

Legutóbbi lemezén Bhattacharya a kortárs lengyel jazz két jeles alakjával, a dobos Hubert Zemlerrel és a bőgős Wojtek Traczykkal alkotott triót. A 2018-ban megjelent JOY!Guru felvételeit egyetlen éjszaka alatt rögzítették - minden előzetes egyeztetés vagy hangszerelés nélkül - Varsóban, az egymásra figyelés olyan hőfokával, amellyel messze felülemelkedtek téren, időn és műfajokon. A hindusztáni rágákkal együtt ragyog a jazz, a blues és a hawaii zene, abban a magasságban, ahol Kelet és Nyugat elválaszthatatlan egymástól. Ennek a kivételes pillanatnak a megismétlődésére számíthatunk a Fesztivál Színházban.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!