Program


JOY!Guru: Debashish Bhattacharya, Wojtek Traczyk, Hubert Zemler / Slide gitárral Hawaiitól Indiáig

JOY!Guru: Debashish Bhattacharya, Wojtek Traczyk, Hubert Zemler / Slide gitárral Hawaiitól Indiáig

A 2018-ban megjelent JOY!Guru felvételeit egyetlen éjszaka alatt rögzítették Varsóban. A hindusztáni rágákkal együtt ragyog a jazz, a blues és a hawaii zene, abban a magasságban, ahol Kelet és Nyugat elválaszthatatlan egymástól. Ennek a kivételes pillanatnak a megismétlődésére számíthatunk a Fesztivál Színházban.

Az 1963-ban született Debashish Bhattacharya napjaink egyik leghíresebb indiai zenésze, aki maga alkotta slide gitárjaival új fejezetet nyitott a klasszikus indiai zene interpretálásában. Ötvenéves pályafutása során több mint háromezer alkalommal lépett fel, és a slide gitár egyedüli gurujaként a világ minden tájáról érkező tanítványok százainak adott nélkülözhetetlen útmutatást kolkatai zeneiskolájában. A világzene és a jazz olyan sztárjaival dolgozott együtt, mint John McLaughlin, Jerry Douglas, Ballake Sissoko, Bob Brozman és Ustad Zakir Hussain, tradicionális és fúziós lemezeivel egyaránt rendkívüli sikereket - többek közt kétszeres Grammy-jelölést - ért el. A Mahima, a Calcutta Slide-Guitar, Vol. 3., a Calcutta Chronicles, a Slide Guitar Ragas from Dusk Till Dawn és a Hawaii to Calcutta immár kitörölhetetlen a műfaj alapvetései közül.

Legutóbbi lemezén Bhattacharya a kortárs lengyel jazz két jeles alakjával, a dobos Hubert Zemlerrel és a bőgős Wojtek Traczykkal alkotott triót. A 2018-ban megjelent JOY!Guru felvételeit egyetlen éjszaka alatt rögzítették - minden előzetes egyeztetés vagy hangszerelés nélkül - Varsóban, az egymásra figyelés olyan hőfokával, amellyel messze felülemelkedtek téren, időn és műfajokon. A hindusztáni rágákkal együtt ragyog a jazz, a blues és a hawaii zene, abban a magasságban, ahol Kelet és Nyugat elválaszthatatlan egymástól. Ennek a kivételes pillanatnak a megismétlődésére számíthatunk a Fesztivál Színházban.

Ajánló


Az utóbbi évek legsikeresebb rapprodukciója augusztus 22-én visszatér a Füredi SunCity színpadára.

A koncerten olyan vendégsztárokkal találkozhat a közönség, mint Zséda aki a Cotton Club…

Christopher egy napon élettelenül találja Wellingtont, a szomszédék kutyáját. Wellingtont vasvillával ölték meg.…