Program


Jókai kora, Jókai bora

Jókai kora, Jókai bora

JÓKAI KORA, JÓKAI BORA
Borkóstolóval egybekötött kert-és irodalomtörténeti est
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 8. szombat, 16:00

„A télen fölhizott filokszéra kora tavaszszal feljön a föld szinére, szárnyat kap, repülővé lesz.
Jó meleg napokon puszta szemmel jól látni azt a szunyograjként zsongó filokszéra-gomolyt a verőfényben. S ha azután jön egy jó szél, az végig fujja a repülő filokszéra-tábort s teleszórja vele öt mérföldnyi területen az egész szőlőhegyet: jut belőle mindenkinek.”
Jókai Mór: Kertészgazdászati jegyzetek, 1896

Bizony, az 1880-as években Magyarországon szinte minden szőlősgazda megtapasztalhatta a filoxéra, azaz a szőlőgyökértetű pusztítását. Jókai Mór Kertészgazdászati jegyzetek című művében azonban nem csak a filoxéra, hanem szőlőjének és gyümölcsfáinak többi ellenségéről is értekezik – a tőle megszokott szórakoztató stílusban.

Az író keze által „tündérkertté” változtatott svábhegyi birtokon pompás rózsakert, százéves fák, zöldellő szőlőültetvény, hűs borospince és végtelen nyugalom várja a látogatót. Borestünk vezetett kertsétáján írónk egy kevésbé ismert oldalával, a természet iránti olthatatlan rajongásával, s a kertészet iránti szenvedélyével ismerkedünk.

A séta után vendégünk Békássy Gábor, a badacsonyi BÉKÁSSY BORÁSZAT vezetője.
A Békássy család a Badacsony legjobb déli lejtőin az 1840-es évek óta töretlenül szőlészkedik és termel bort, ma is ugyanabban a szellemiségben, mint az elmúlt 180 évben: kizárólag spontán erjesztéssel, a fajták és a termőhely sajátosságait érvényesítve, a lehető legkisebb beavatkozással.

A borokat és a Természetes Életmód Alapítvány alakor búzából készült finomságait Jókai egykori présházánál kóstoljuk.

Időpont: 2024. június 8. szombat, 16.00 – 19.00
Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek.

Helyszín: Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.
Programvezető: Kővári Anita, 30/663-4670

A rendezvényt esős időben is megtartjuk. Csak viharos időjárás esetén töröljük a programot, ez esetben a jegy(ek) árát visszatérítjük.

Ajánlatunk


Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője és mozgatórugója közel két évtizede. Ezen az estén ismét a több formációból, többek között az Irie Maffiából ismert énekesnővel, Sena Dagaduval egészülnek ki, akivel a kétezres években közösen készített Barabás Lőrinc Eklektric számokat is felelevenítik majd.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.…

A CRESCENDO MUSIC MANAGEMENT™ BEMUTATJA: ÓPERENCIÁN TÚL MESE • MUSICAL • KONCERT ÉNEKESEK ES TOVABBI INFORMACIOK: WWW.OPERENCIANTUL.HU

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!